Wednesday, April 22, 2009

bahana buku wajah...

aku rasa semua orang dah ada facebook.
nama melayu dia buku wajah.
gejala sosial terbaru berleluasa dalam internet.
dulu zaman friendster, zaman myspace, tagged apa semua, kau sebut je. semua aku ada. haha.
tapi pesen buku wajah ni lain sikit.
siap ada kuiz bagai. tu yang parah sikit.
semua orang dah jadi gila terkena virus menjawab kuiz.
berapa anak kau dapat lepas kahwin?
muka kau macam artis mana?
kementerian apa kau jaga kalau kau jadi menteri?
semua jenis mak nenek kuiz ada lah senang cakap.
tapi apa pasal kampung dan sekolah aku pun jadi mangsa sekali?

tak reti-reti nak klik kat gambar-gambar atas ni?

24 tukang komen:

Live as Homosapiens said...

ahakk~~
aku yg myspace, frenster pn aku x update..nk try masuk facebook x reti....ahaha

layan jer

paiseh said...

lu buat sendiri eh?? apesal nama skolah lu ngan skolah gua ada?? hahahahaa...!!

sharamli said...

oo...
tgh layan lagu ungu...

alif-mikail said...

koi ada.. tapi serius tak pandai guna..

mrblind said...

sumpah gua takde face book..nanti gua buat jugak satu.

k.e.r.i. said...

homosapiens ~
ko layan blog je sampai mabuk.

paiseh ~
kalau gua buat, mesti gua letak nama sekolah gua atas nama sekolah lu.
haha.

sharamli ~
lak layan pun.
winamp yang layan.

alif-mikail ~
koi pun tak reti jugak main komputer masa lahir dulu.

mrblind ~
lu dah bukak facebook nanti, jangan abaikan tanggungjawab sudah.
haha.

♥♥ S.I.T.I ♥♥ said...

glemer pula khengge. koloh kite pung glemer gok....

k.rijal said...

oh..tidak!!
aku rase aku dah trkene virus kuiz perosak ni!!

ReActivateZul said...

::: askm k.e.ri. [hehe] pekabar? saya pon ada facebook gak, tapi setakat register ajer, isi kosong [hahaha].. biasaklaa website biodata nih ada mcm2 jenis, fotopages pon ada soaljawab kuiz atau tagged tapi dibuat oleh ahli fotopages sendiri.. pelik gak kan bila facebook disoal oleh website itu sendiri.. mcm2 rumours saya dengar supaya kita berhati2 ketika memilih jenis website biodata nih.. yer laa setiap website di internet masing2 ada kepentingannyer..

::: thanx k.e.r.i, insya-Allah bertambah rezeki.. sama gak dgn kamu.. amin.. keep on posting k.e.r.i.. :)

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

bro!

add aku lah~

hahaha~

aku tetiba jadik rakyat terenganu!

wuhfoo!

miSz.haNie said...

aiseh...dh lame x masuk fesbuk..

~~hamende punye pesen soklan tu weh...
hahahaahhaa

FarEast said...

sebab tu kalau main facebook malas nak layan quiz2 dia tu

iema... said...

homosapiens ~
ko layan blog je sampai mabuk.

perGhhhhh terasa weiii...
mendalam tu... macam terasa ditujukan untuk iema sekali jer

k.e.r.i. said...

s.i.t.i. ~
skoloh kita memang sohor sokmo.

k.rijal ~
tu la deme.
siapa suruh pasang internet kat rumoh.

reactivatezul ~
tag pun sejenis virus dalam dunia blogging.

zara ~
sebelum aku add ko, ko jawab kuiz tu dulu.
haha.

misz.hanie ~
pesen soalan lagi azab dari soalan test JPJ.

FarEast ~
syok kut layan kuiz.

iema ~
siapa jawab kuiz, dia lah yang dapat jawapannya.
haha.

BudAk hijAu said...

xpenah aku jwb soklan2 2 kt fb...

sumpah aku malas!hahahhaa..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

gua dah jawab..

gua dapat rakyat terengganu..

apa megat ke pandak hapa ntah..

aku cam..erkk!

jap perlis, jap sabah, jap kedah..

Malaysia sungguh aku~

HariHaz said...

tensen aku ngan kuiz2 tu. soklan senang nok mapuh. debe la sape wak soklan tu. haha~ weyh. aku add doh ke mung?

k.e.r.i. said...

budak hijau ~
aku pun malas. tapi aku nak tahu jawapan dia.

zara ~
kau memang takde identiti lah.
haha.

harihaz ~
dok tahu lah.
cer mung tra check dalam fb.

BonD JeLLa said...

aku salah sorg yg kena virus itu...hahahaha...

seepot seedot said...

rie..mu kena jwb soalan last sekali tu..
X GF mu dari sekolah mana???

p/s:aku ada facebook dlu, tp dok reti setaram baroh nak guna ek pong!
pening paler atas bawah...

k.e.r.i. said...

bond jella ~
memang pun.
nama mung sokmo tubek kat updates.

seepot seedot ~
x gf aku dari sekoloh mana?
teeett.
hahahaha!

seepot seedot said...

teeett...

apakah itu,sekolah ke?

k.e.r.i. said...

seepot seedot ~
kisoh lame tu rino weh.
dakyoh la nok keber-keber lagi.

aina hazuani said...

aku sangat addicted dgn kuiz2 ni. pantang kuiz baru, jawab terus

oh btw
salam singgah

hee
:)

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.