Saturday, April 25, 2009

15 ni weh...takde diskaun ke?


ini tag si paiseh yang kasi. gila tak ikhlas. siap kena jawab tag 15 soalan pulak tu. dengan 'sek-sek' sendiri pun nak berkira. diskaun lah sikit barang seketul dua. hahaha!

The rules:
Link to your tagger and post these rules.
List 15 random facts about yourself and tag 5 people.

*mula*

ser.
sekarang aku sorang-sorang kat rumah. bangun tidur tadi budak-budak enjin dah takde. aku kena tinggal. apalagas, sambung tidur lah.

due.
aku tak ada perempuan simpanan. serius. mana nak cari satu ni hah. terasa tahap kekodian dalam diri sudah mencapai tahap tinggi dah ni.

tige.
tandas duduk dengan aku memang tak pernah nak kacip. seksa jiwa raga nak selesaikan task tersebut dengan cara yang tak 'lawas'. sila jangan bayangkan.

pak.
dari dulu sampai sekarang, aku memang minat dengan jenama b.u.m. jenama budak-budak baru nak naik, tapi aku suka. baju, jeans, stokin, tali pinggang kau sebut je, semua aku ada. ya, seluar dalam pun termasuk sekali. nasib kopiah jenama b.u.m je takde.

lime.
aku penggemar makanan eksotik, ni bukan-enjin-pakai-spek yang cakap. ada ke patut big apple,mekdi, secret recipe tu dia labelkan sebagai makanan eksotik. tak senonoh sungguh.

nang.
start dari sekolah menengah, hati aku dah tertawan dan terpesona dengan majalah utopia. sampai sekarang aku kumpul. aku syak dah boleh bukak pustaka dah tu. kalau rasa nak baca dari #1 sampai #147, pergi baca kat rumah aku kat terengganu. #148 sampai #153 ada kat puchong ni.

tujoh.
aku ada kakak. kakak aku ada kakak. kakak kakak aku ada abang. abang kakak kakak aku ada kakak. kakak abang kakak kakak aku ada abang. abang kakak abang kakak kakak aku ada kakak. kakak abang kakak abang kakak kakak aku ada abang. abang kakak abang kakak abang kakak kakak aku ada abang. abang abang kakak abang kakak abang kakak kakak aku ada abang. haha. pening lah kepala kau!

lapang.
tobat sebelum ni aku tak pernah sentuh novel orang putih. kerana tempias Slumdog Millionaire, aku beli-dan-baca-sampai-habis novel dia. amerika jugak aku ni.

millang.
masa tadika dulu aku seorang je budak yang boleh mengira dari sepuluh sampai satu. pastu siap boleh tulis nama sendiri pulak tu. gila genius. tapi sekarang, tahap kegeniusan berkadar songsang dengan peringkat pendidikan.

pulloh.
aku mengaku tak boleh tengok lembu kena sembelih. tengok darah lagi lah aku tak boleh. euww, menggelikan bulu aku. macam mana lah perasaan orang yang berdarah sebulan sekali. hahahaha.

sebelah.
sekarang ni cik winamp memutarkan lagu bholi se surat versi remix elektronik. kepala aku dah terbayang-bayang madhuri dixit pakai sari sambil menari shuffle. shah rukh khan pakai apa, menari apa aku tak nak bayangkan. ok, aku lupa. Datuk Shah Rukh Khan.

dua belah.
korang jangan percaya sangat dengan tag aku yang sebelum ni. rambut aku bukan kaler biru. salji-salji keputihan ada lah sikit. shampu aku habis weh.

tige belah.
dunia kepengawasan-perpustakaan memang dah sebati dengan hidup aku. sejak sekolah rendah sampai masuk sekolah menengah. nampak sangat ke tanda "Saya suka baca buku" kat dahi aku ni.

pak belah.
masa sekolah menengah dulu, hampir setiap minggu keluar terbang. satu bandar KT kami tawaf weh. sikit lagi nak mabrur. itu pun sebab singgah kat Tanjung main snooker.

lime belah.
aku memang gigih menjawab tag. kalau ada markah, konpem aku dah dapat markah penuh ni. dah dah, aku nak gi mandi pulak.

*habis*

siap lah korang kalau tak jawab tag aku ni. aku simbah cat merah kat rumah korang nanti. haha.

1. naim husni
2. semy
3. shepha
4. zara
5. jiwa celaru

notakaki : setan-setan di sekeliling ni asyik hasut aku bukak tiub merah je. nasib iman masih tebal.

18 tukang komen:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

kamu jangan menonton tiub merah..

habis pahala kamu.

rosak akal fikiran mu~


aku punya blog tak boleh buat2 tag nih~

haha~

Naim Husni said...

keri... tiub merah ape? (wat² macam xpenah dengar)...

tolong kasik tau sket... la la la... (sucinye pemikiran daku...~~~)

hew hew hew...

azie said...

u memang kodi beb takde perempuan simpanan.

KODI

kalau u takde KACIP plak, u memang King Of Kodi,kah kah kah

dah, jangan nak terasa-terasa bagai dengan ayat ai,ahahaha

sharamli said...

gil0 r leh kira 1o sampai 1....

nseb baik xkna tag..kang xpsl2 kena simbah ngn cat..muahaha...

set jahat said...

de,wat masuk video hati kering skali kt blog mung nih..

biar set2 nih kemang mulot.

hahaha

BudAk hijAu said...

TAG3!!

aku dah utang 180 tag ni.
tolong jwbkan.

acece said...

wa igt nak wat entry sepesel utk point no 3 lu tu..

wa igt lu penah tersungkur ke dlm kot? wakaka

Abaan Pok Ya said...

weh..psl toilet duduk ngn mg aku rase cam pernah ader kesah je kat ostel??xnk bukak citer ker??ahhahahaha

k.e.r.i. said...

zara ~
kau pun mesti melayan tiub merah.
haha.
ok, lain kali aku tak tag ko lagi.

naim husni ~
tak jantan lah weh kalau tak tahu.
hew hew hew.

azie ~
yu memang suka buat ai jeles kan.
takpe, nanti ai cari sendiri perempuan simpanan ai.

sharamli ~
kau tunggu la turn kau kena tag nanti.

set jahat ~
kawe cari dalam youtube kekgi.

budak hijau ~
banyak pitih aku nak langsaikan hutang-piutang ko.
haha.

acece ~
lu buat senyap sudah.
*malu*

abaan pok ya ~
tunggu la 2,3 tahun lagi.
tu pun kalu blog ni wujud lagi.

sHe pHa said...

siriyes.
tiub merah tu apa?

kena buat ke?
siriyes?

paiseh said...

suka benor gua tengok tang nombor last tuh..!!
hahahahahahaa..!!

mrblind said...

tiub merah..sedak sedak..hahaha

miSz.haNie said...

tiub merah tu mende..??
**inesen kan soklan aku..hahahaha

Ahmad Azrin Aziz said...

nanti gua jawab tag lu.. sabar..

addyaholix said...

aku pernah jadi pengawas perpustakaan. tapi jiwa aku macam tak kena. tahan la tiga bulan. pastu aku resign. haha!

tapi pelik sekarang aku suka pulak baca buku.

terima kasih jeguk blog aku!

k.e.r.i. said...

she pha ~
tiub merah lah.
pompuan selalu pakai.

paiseh ~
lu memang tak berjenih.
haha.

mrblind ~
lu dah dapat lagi sedap.

misz.hanie ~
eh, tak inesen pun.
normal je.

ahmad azrin aziz ~
lu jangan hutang lama-lama, nanti gua simbah cat merah.
haha.

addyaholix ~
sebab dulu kau memang dah berpotensi jadi ulat buku.

dMasyri said...

terima kasih x senaraikan nama aku..kalo x, dh 2 kali kene ugut simbah cat merah..huhu!!!

nuyuljana said...

hahaha!

lawak gilew..

aku suke no.10.

:P

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.