Friday, May 15, 2009

ini lah orang panggil Melayu rosak...

aku tak tahu sejak bila budak ini ber-ym dengan aku guna bahasa ni. tapi dalam 2,3 hari kebelakangan ni juga lah aku syak. kau cuba baca.

nurrul nughul: jeke yakban ek ira in?
keri5101: kat nyabak ngasat lah
keri5101: pati nake baut ducomantetaion ni
nurrul nughul: dati phesa msg uka, kacap sapal denkuri naab....
keri5101: pusta
nurrul nughul: phesa kacap
nurrul nughul: ok + polan + ijue nk g nasa
keri5101: iuk
nurrul nughul: denkuri naab
keri5101: ijue nup kan kuit ke?
keri5101: uka mameng gepi
nurrul nughul: a'ah
keri5101: labik ramuh kesali
nurrul nughul: owh...
nurrul nughul: kan kuit gujak al
keri5101: ko
keri5101: mamac in
keri5101: ok + palon + pashe + ijue
keri5101: niak suta kate
keri5101: 100 sarong , jida 400 had
keri5101: masa mamac niak sab gajuk
keri5101: gali majit
nurrul nughul: ok?
keri5101: uka yabme bilak dangen kad ramuh
keri5101: uti nup kola jida hal
keri5101: kola kat jida, uka tampung karong hal
keri5101: 5 arong
keri5101: ko?
keri5101: gila majit
nurrul nughul: apa gy majit?
keri5101: diut manyik
nurrul nughul: niak sub masa gujak
keri5101: niak sub gerpi libak nup had kedat 100
keri5101: kola niak kate
keri5101: manyik gerpi libak bura 200 uka sara
keri5101: lot pilang giting nup 50
nurrul nughul: a'ah majit la
nurrul nughul: lobey lajan lajan nuga
keri5101: kola niak sub, pamsai senste sub ninta, mamac kan gi ramuh naab?
keri5101: huta kapte
keri5101: lobeh lajan lajan
keri5101: *gelak guling-guling*
nurrul nughul: ponwala kud lakate uka x nerpah lajan nuga gila
nurrul nughul: (weh bakpo mg suka selok?)
keri5101: (mung baco ayat ni, lawak siot)
keri5101: lobeh lajan lajan
keri5101: (cara baca, bukan maksud ayat)
nurrul nughul: *gelak guling-guling*
nurrul nughul: (masa taip aku x perasaan plak)
nurrul nughul: (gila rosak bahasa)
keri5101: ah ah ah
keri5101: (gelak pun nak terbalikkan jugak)
keri5101: (bunyi mcm lucah)
keri5101: *gelak guling-guling*
nurrul nughul: (mmg gila weh)
nurrul nughul: (kalu A.Samad Said taw...dia mesti sedey)
keri5101: ah ah ah
keri5101: binyu mamac desap ej
nurrul nughul: sakro habasa
keri5101: ninta lajan lajan nuga, lobeh gi jidmas krastil
keri5101: nak nak?
keri5101: sapar kidae yapang
keri5101: mamac leponcang isang plauk
nurrul nughul: langa langa g lajan amuh uka al
nurrul nughul: kawaka
nurrul nughul: kakawa
keri5101: (ko punya psl lah ni, abis documentation aku pun jadi terbalik)
keri5101: ah ah ah
nurrul nughul: (aku plak)
nurrul nughul: (k la, t borak lagi...boss besar masuk opis neyh.)
nurrul nughul: (wakaka)
nurrul nughul: lobeh lajan lajan
nurrul nughul: kakawa
keri5101: ah ah ah
keri5101: ko.

* amacam, ada faham? kalau faham, nanti boleh ym dengan kami. haha.

36 tukang komen:

lalang said...

kawaka...cypo taspe samuk golb gajuk.....moj marai-marai nuga habasa sarok.....

<<-- agaknya nanti pencinta bahasa marah tak weh???...sape2 nak join community kacap terlabik+kacap sepa-sepa...moj marai3!!! -->>

missy suzi said...

babi.aku xphm*
yg aku phm.ujie nk g ganu sbb baan kawen!haha.sbb arituh baan ajk aku kawen,aku xnk.haahahahahahaha
maaf sygku baan.ouch*
i maseh nk jumpe mak ayh u baan.ahaks.gler.gler.gler.hahaha~

Munirah Abd said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeee
apa ni wei..
aku xpaham!!!

sHe pHa said...

aku paham sgt. nk tolong translatekan pun buleh.
aku paham sgt sengal2 neh haha

Seyn said...

hek eleh.mmg perosak bahasa la korang ne.tak payah a samad said,paduka seyn sendiri akan bertitah menyula korang sume.hahaha

Naim Husni said...

aku paham... tapi aku xnak join korang ym... nnt jadik perosak bahasa cam korang... cintakan bahasa, kenala at least cuba merawat, bukan menambahkan kesengalan bahasa yang da memang teruk cam korang neh... haha!

Abaan Pok Ya said...

weh..menatang aper la mg 2 ekor nig..peluh aku nk bleh ke paham mg cakap natang aper..dh tu aku ngn saing bace cam nk terberok je nk bleh ke paham

Lang Legar said...

aku nak suh bos korang dua haramkan penggunaan YM..
macam haram rosak bahasa..

p/s :uka ulud gnilap tauk nup pakac kilabret, in gnarok igal kuret..ahah...

sharamli said...

penin suda

nuyuljana said...

bole cirit & muntah hijau dowh baca ym korang.

ha ha.

k.e.r.i. said...

lalang ~
dah la tu.
takkan dalam komen aku pun nak cakap terbalik jugak.
haha.

missy suzi ~
gile dah kau ni jie.
ni lah kesannya bila baan tak nak kawen dengan kau.

munirah abd ~
bahasa melayu je ni.

shepha ~
itu belum masuk bab mendemonstrasikan flyover 2 lapis dan terowong.
hahaha.

seyn ~
nughul, sembunyikan bontot kalau jumpa paduka seyn.

naim husni ~
id ym kau pun aku takde.

abaan pok ya ~
dok kang dok pahang kok.
aku ngan nughul duk nguppak mung.
hahaha.

lang legar ~
tak boleh haramkan YM.
ini adalah modus operandi kami.

sharamli ~
kau pun cakap terbalik.
sudah pening lah.

nuyuljana ~
sila masuk tandas sekarang.
jangan cirit dan muntah kat sini.

lalang said...

~~ weh bab3 flyover 2 lapis + terowong... aku rasa nak guling3 dlm opis neyh...teringat plak masa kita sembang masa APPAS aritu...neyh nak bawa *babi/y gay 2 ekor* p pantai timur leyh praktik masa lalu karak!!!...wakakakka

♥.misz luna.™ said...

dh phm lps pening 2 3 round

♥.misz luna.™ said...

dh phm lps pening 2 3 round

HazirahMahadzir said...

ya Ampun..letih bulu mata aku baca..aku baca yang bahagian atas2 je conversation korang,pastu dh tak sanggup!
ahha

Abaan Pok Ya said...

pahang tu mgm pahang..tapi nk bleh ke pahang tobat dang rase cam nk cirit dl

Lang Legar said...

haha part yang nak demo flyover and terowong tue aku dah gelak giler..
jangan sampai time lalu nanti korang wat demo sudah la..
mau bergema gelak lam terowong tu nanti..
kang orang ingat ade penunggu lak haha..

mugiwara said...

hampa al gaju~
pati aras mamac kan pemngal ej rangko in!!!

jake kau kat sapi2 jiadnye~

hempah sugnguh!!!!

Tijah said...

mampos!

cepat la aku menopos kalu ym dgn org cenggini...

hahaha

S.YanaZ said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

k.e.r.i. said...

lalang ~
jaga-jaga bila nak sampai tol gombak.
situ flyover berlapis-lapis.
siap-siap lah pinjam tangan nak demo tiru flyover situ.
hahaha.

misz.luna ~
kalau pening, sila makan ubat.
ubat beli kat farmasi berhampiran anda.

hazirahmahadzir ~
mesti bulu mata kau berfungsi macam spek mata.

abaan pok ya ~
jangan 'kiccik' sini boh.
malu ke orang ngak besor jallo 'kiccik' lagi. haha.

lang legar ~
bergema kuat takpe.
takut terlampau kuat sampai terowong runtuh.
kenduri ba'ang jadi kenduri arwah.
hahahaha.

mugiwara ~
orang tak biasa dengan bahasa ni paling-paling kurang ambil masa sejak lah.

tijah ~
kalau migrain tu salah satu elemen menopos, betul lah tu kak.

s.yanaz ~
nangis terus. tsk.

W. Hidney said...

garu2 kepala yg tak gatal... kta hamfa!

bokbon said...

ah..buat lapar je gua baca terbalik-terbalik ni, hahaha!

paiseh said...

◄}║æmÆSÜ m┼X■} E┼ΦæzB▌▐Mp qô☻╚§ {Ä█Ä▌.¥ßr Pß.±╖ ╩AÖµ*Σw...

amacam, ada faham?

kecik said...

ahaha. aku paham.tapi lambat sikit la aku nak pikap.

terer tak terer tak???

roshaizul said...

pergh, boleh main terbalik2 pula ye.

aku paham. tapi kalau nak chating stail macam tu, memang aku tanak. penat otak beb nak terbalikkan perkataan. huhuhuhu

FarEast said...

haha ... mampuih nak paham mcm tu ... haha ... terbelit-belit lidah nak menyebut ...

re: terengganu? hehe ... ok je, kalau boleh dkt dgn kuala besut la ... bley lepak perhentian je :p

acece said...

rosak medula oblongata aku..

akastikpahim
*aku tak paham

mrblind said...

macam setan..hahhaa

nis n4d (*_~) said...

haizzzz

gile lumpy aku mule2...

seb baek x lumpy trus...

kalo x, mau lumpuh otak aku..

ish ish ish...

k.e.r.i. said...

w. hidney ~
jangan garu kalau tak gatal.
nanti jadi kelumumur.

bokbon ~
ikut demo la.

paiseh ~
peliknya bahasa warga bukit payung.
hahaha.

kecik ~
kurang terer sebab lambat.

roshaizul ~
alah bisa, tegal biasa.

FarEast ~
lu jangan baca kuat-kuat.
nanti orang fikir pelik.

acece ~
baru rosak sikit bai.

mrblind ~
dahsyat lah lu encik buta, pernah berdiskusi dengan setan rupanya.
haha.

nis nad ~
mung jangan lumpuh, kekgi takdok orang nok banje aku cupcakes.

tasikmerah said...

aku pening...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

rojak bahasa....hahahha...hadoi..pening

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

mun_mradz said...

ngeh3x...aku paham sangat2...agak sengal di situ ye..sebab aku suke translet2 neh..aku paham la semua...lobeh lajan lajan...kah3x..mule aku bace mau tek terjojol mate aku..ingat jawa punya bahasa..apa daaa...a.samad said pun tak paham aku ase..bahasa kuno!wakaka..gkorna hapam kat??

FARIE said...

fhm tp kna bc slow2 la..
miong jap pale kuh..

shoot_syuhada said...

phm2...tp pnt aku...bce cm merangkak2...mcm br blaja m'bce...;p

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.