Monday, May 25, 2009

cabaran hidup pegawai JPJ...

kita ikuti pengalaman kakak #4, seorang pegawai JPJ ketika menjalankan aktiviti sekatan jalan raya anjuran JPJ di salah satu kawasan orang asli di Malaysia.

sekatan 1

pegawai JPJ : *melambai-lambai tangan menyuruh berhenti*
orang asli : ye encik. ada apa encik?
pegawai JPJ : mintak tunjuk ic dan lesen.
orang asli : nah, ini ic nya encik.
pegawai JPJ : lesen mana?
orang asli : kat rumah. tengah masak.
pegawai JPJ : siapa lesen.
orang asli : bini saya.
pegawai JPJ : *astaga*

sekatan 2

pegawai JPJ : *melambai-lambai tangan menyuruh berhenti*
orang asli : ye encik.
pegawai JPJ : tunjuk lesen.
orang asli : takde lah encik.
pegawai JPJ : kenapa takde?
orang asli : dulu masa beli motor dulu tokey kedai bagi motor dan helmet je.
pegawai JPJ : *mata terkebil-kebil*

sekatan 3

pegawai JPJ : *melambai-lambai tangan menyuruh berhenti*
orang asli : maaf lah encik. dah tak muat lah encik. motor boleh naik 2 orang je.
pegawai JPJ : *garu kepala*


.


sungguh mencabar kerjaya sebagai pegawai JPJ ni.

24 tukang komen:

dnasura said...

haha ade betol2 ke macam ni??

bokbon said...

nasib baik gua bukan pegawai JPJ, haha!

sharamli said...

naseb baek k0 bkn pegawai jpj kn..kal0 x..sian k0..muahaha

redSeptember said...

serious ke jadi cam neh?

W. Hidney said...

dahsyat sungguh gurauan tu

ierma said...

dialog yg 1st tu wa xleh tahan..
hahahahahahaha!

makcik rokiah said...

hahaha..
aku suke..!

paiseh said...

akak lu JPJ mana ni weyh?? wilayah2 orang asli ke??

mrblind said...

kalau tinted gelap boleh kawtim tak dgn kakak lu?hahaha

Markmiez said...

huhu..cube wat kisah cabaran "pegawai IT"...huhu..

nuyuljana said...

hehe.

aku suke 2nd situation.

;)

miSz.haNie said...

scene 3:
kl lu yg jd pegawai jpj tu..
wa syak dh lame dia mkn topi keledar..
kn..kn..
hahahahaah!!

nis n4d (*_~) said...

ish ish... xmo aku keje gitu...

k.e.r.i. said...

dnasura ~
entah. tanya kakak #4.

bokbon ~
lu semua nasib.

sharamli ~
tu lah pasal.

redSeptember ~
ini serius.

w. hidney ~
ya, sungguh dahsyat.

ierma ~
aku takleh bayang kalau kau ada kat situ masa tu.
mesti kau dah menggelupur.

makcik rokiah ~
suka orang asli kut.

paiseh ~
wilayah orang asli kat semenanjung.

mrblind ~
nak kawtim no plet pun buleh.
tapi bayau gua sikit. haha

markmiez ~
pengalaman pegawai IT dengan orang asli. haha.

nuyuljana ~
jangan nanti jumpa JPJ jawab macam tu sudah le. huhu.

misz.hanie ~
bukan setakat topi keledar, ngan motor sekali gua sumbat.
hahahaha.

nis nad ~
besh woh. leh g derrak sokmo.

mun_mradz said...

bapak mencabar jd jpj..kah3x..mane ko dapat entry ni weh..

Anonymous said...

udah le pakai tagline "Penternak anggur jenis lemak", kan dah keje .. baik pakai "Penternak siput babi (H1N1)"(najis mugholazoh?)biar slow jgn ciput!

gengbasekolah

mun_mradz said...

another one mr keri...gamabr macro 2 amik pkai kamera apa yek?

acece said...

bagus alas org asli ni, leh wa try

Kuwe said...

biasa jpj tak lambai pakai tangan, dia pakai pakai stick kaler merah tuh,senang nk bantai memana yg langgar roadblock =P

FarEast said...

citer last tu aku pernah dgr ... yang dua atas tu x pernah lagi ... hahaha

CoOkiE MoNSter said...

krem otak pgwai jpj tuh nak handle. kalo 1 ari 10 kali terserempak org asli, haruuu..

norsham said...

hahahaha! klo camni suma pegawai jpj kompom ada sakit jantung!

Anonymous said...

中醫減重
中醫減重
中醫減重
中醫減重
中醫減重
花蓮民宿
花蓮民宿
花蓮民宿
花蓮民宿
花蓮民宿
花蓮民宿

k.e.r.i. said...

mun_mradz ~
kan aku dah cakap situ.
kakak aku punya pengalaman le.

anonymous ~
ingat aku ni cha ya nun alif ke nok guna nama babi.

mun_mradz ~
pakai kamera nikon A400d.

acece ~
lu dah try nanti, letak dalam blog.

kuwe ~
mesti kau pernah kena bantai dengan stick kaler merah jpj.
haha.

FarEast ~
hahaha. banyak lagi versi sengal aku pernah dengar.

cookie monster ~
haru tak haru jugak lah.
tapi memang menyakitkan hati!

norsham ~
migrain pun ada kut.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.