Tuesday, June 9, 2009

ambek cuti semata-mata 'makang pulut' ba'ang...

SABTU
4.00 pagi - gerak dari Puchong
11.00 pagi - singgah 'makang pulut' di Dungun.
12.30 tengah hari - sampai Pulau Kerengga.
lepas zohor - g amek ujie kat Stesen Bas Kuala Terengganu
lepas amek ujie - 'makang pulut' kat rumah ba'ang, Bukit Payung. (motif utama roadtrip ke Terengganu)
lepas kenyang - (selagi tak kenyang, selagi tu tak gerak)
operasi mencari tudung 5 sen.
lepas beli tudung - menuju ke Mydin Mall. beli barang-barang untuk spagheti. ujie kena masak. aku tak kira.
petang agak-agak nak maghrib - balik rumah
malam - makan, lepak, pillow talk(?)

AHAD
8.30 pagi - g Chendering mencari nasi dagang. ke nok g Kampung Ladang?
9.30 pagi - Masjid Kristal kut.(aku tak tahu dah bukak ke belum masa ni)
11.00 pagi - pusing-pusing Pasar Kedai Payang cari baju kelawar.
3.00 petang - balik. layan air nyior. siapa nak minum, panjat sendiri. perkhidmatan beruk tak disediakan.
5.30 petang - sesi menggelapkan kulit di pantai. zaren, jangan lupa speedo anda.
8.30 malam - kita layan udang, ketam, sotong, ikan bakar, gearbox(?) kat Kelulut.

ISNIN
8.00 pagi - balik la weh. esok kerja dah.

* shepha, aku tak reti time planning. agak-agak kalau aktiviti kurang padat, aku boleh tambah. hahaha.

* zaren, jaga stamina anda. aku boleh drive kat highway je, dalam bandar tak reti. woo woo.

* ujie, jangan terlajak bas ke kuantan sudah. malas aku nak gi ambek jauh2.

21 tukang komen:

bokbon said...

pantai kelulut, gua pernah pegi sekali..ha...

Abaan Pok Ya said...

makang ikang kat tepi panta chendering..sedak gok seround.

sHe pHa said...

nanti aku print tentatif ni.
wat mcm kad apa mcm?
tang beli tudung tu,hg ptt panjangkan masa,kami takut kami sesat dan tak dpt keluar dari kompleks tu haha

missy suzi said...

hahaha.HARAM btol..nape de sesi mkn spaghetti yg aku msk dlm tentatif mung??dh lame idop latu..bia btol nih??hahahahahahahahaha

sHe pHa said...

ujie.betol ni.dah 2minggu aku dengaq depa duk cakap gini.
ini serius~ bukan cobaan.
eh kate nak g masjis kristal lepas knduri baang?

terrarosa said...

ehhh... sesi mencari tudung dan baju kelawar di asingkan ?
wah memang kaki beli neh :P

k.e.r.i. said...

bokbon ~
mesti lu stay kat chalet semarak

abaan pok ya ~
pengantin baru nok belanja pulok napok gaya.

shepha ~
print macam kad undangan kahwin lah.
kompleks la sangat.
kedai 2 tingkat je kut.

missy suzi ~
betul lah weh.
kau tak nak masak takpe.
aku tak jemput ko kat stesen bas.
hahahaha.

shepha ~
tentatif tertakluk kepada terma dan syarat.

terrarosa ~
semua kaki la senang cakap dieorang ni.

sHe pHa said...

kedai tingkat2 pun aku,ujie dan miss dee mungkin boleh sesat dalam tu.

missy suzi said...

jgn mcm2 ko keri..ugutan style nk tinggl aku kt standbus yg aku pon xtaw cmne ghupenye..hahaha..jgn kan standbus silap2,tersasar negeri len..aku cuak jon!!ko jgn xde bateri hp plak nanti..tetibe org culik aku mintak wang tebusan ker..haru nanti korg xangkat phone..mau penculik tuh jth cinte dgn aku lame2.hahahahaha~


shepa->mean,serious la diorg n aku msk spaghett nih?gler plan gler2..haram btola..hahaha~

suparjo said...

Pulau kapas, Pulau Redang
Kita lalu ikut Marang
Jangan lupa kuala berang
Sekayu comel, zaman berzaman

Kalu nok tra nasi dagang
Kita pakat gi kampong ladang
Buat bekal gi merang
Di setiu pata peranginan
Singgah sebetor ke rantau abang
Kita tengok penyu telor

Kita singgoh kat primula
Batu burok tepi pata
Laut biru di tanjong jara
Tempat rilek orang dok kacar
Tempat rilek anok-anok dara
comel-comel belaka...
Na na na na na Terengganu kita

k.e.r.i. said...

shepha ~
agak2 tak jumpa jalan keluar, cari je tingkap. pastu terjun. lalala~

missy suzi ~
betul lah weh.
dalam tentatif siap ada plan nak g mydin mall nak beli barang2 utk spaghetti. haha

suparjo ~
deme bukang cakak tranung joe.
soh beng copy paste lagu ning.
wakaka

[yAN!e][pUTraJAya] said...

lama nyer tak lepak kat sini
hehehe

Kuwe said...

tudung 5 sen?

sHe pHa said...

suzy - oi oi.keri dah pkai henset james bond dah tau.takde masalah untuk berhubung lg.aku off hp aku.jgn contact aku yeh.aku tamau tau hg sesat ke hapa,aku dah ajak kan gerak dr kl?haha
serious diorg nak suh hg wat spegeti ni (sorry my bad kecoh2 kat facebook hari tu haha).tentatif perlu diikot bai,kang pengarah program marah haha.

kuwe - haah.kedai tudung 5sen.nnt kitorang pegi,kitorg update kat blog yeh haha

Lang Legar said...

apa2 sekalipun aku dah tahu dalam henset James Bond ade Google Maps..
so kalo sesat, it's googleable haha..
aku xkire dah,memang nekad nak pegi nie..

acece said...

wah hebat lu jadi planner..aku nak kim kepok losong

k.e.r.i. said...

yanie putrajaya ~
bizi sangat lah cik yanie kita ni.

kuwe ~
tudung pun ada 5 sen encik kuwe.
bukan sekeping sms je berharga 5 sen.

shepha ~
nanti aku nak menguji dakwaan yang mengatakan spaghetti ujie sedap.

lang legar ~
sebagai pemilik benda-empat-segi-macam-james-bond, mari lah memanfaatkan Google Maps itu.
hahaha.

acece ~
boleh boleh. lu datang collect kat puchong.

♥ Emmy D ♥ said...

nk ikut wuwuwuwuwu (wlpn baang x kenal aku)

weh keri, ko poslajukn keropok lekor kt aku nk x? nnt aku bank in duit

siyes nih

paiseh said...

giler ah.. ada pelancong datang kampung gua!!!
bangga2...

missy suzi said...

adoila..nih aku jd bdebar nih nk g tganu..haha.not bcoz of baang yg kawen.hahaha.aku jd bdebar ade org nk jd taster spaghetti aku..adoilaa..kalo xjadi,mau kene bambu kt tganu nih..silap2 kene jual ape..hahahahahahahahahahaha.ala,keri,mmg xsedapla spagetti aku tuh,sj je poyo2..ok?kite cancel plan spagetti tuh ey..hahahaha.ade nset james bonG,kite mkn spagetti kt pizza jela jon!hahahahahaha~

k.e.r.i. said...

emmy d ~
nanti aku ikhtiarkan macam mana nak bungkus keropok lekor untuk dipos ke sarawak.
straight to your door.

paiseh ~~
kampung lu memang femes, sampai alien pun datang.

missy suzi ~
setakat nak makan pizza, kat puchong ni pun ada jon.
aku nak spaghetti yang ko buat jugak. hahaha

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.