Wednesday, October 22, 2008

agak2 dieorang nampak tak kaler merah tu??

semalam hari selasa. macam biasa, awal2 pagi da bangun nak pergi kerja praktikal. rembat towel then terus ke bilik mandi. si sulong pulak tengah mandi. masuk bilik balik, belek2 muka sikit. herm, misai dan janggut da lebat ni. takpe, nanti nak mandi kasi trim sikit. siap mandi, solat then minum air sikit pastu baru pakai office attire. ok, lets go.

panaskan enjin dulu 2,3 minit. alahai, minyak nak abis pulak da. sampai petronas kat marang nanti aku isi. mintak2 sempat sampai. malas nak isi kat caltex kat hujung kampung sana. nanti kena patah balik pulak.

sebelum isi minyak, geledah wallet dulu ada isi ke tak. 4 hengget je yang ada? cukup la tu. makcik yang nak isi minyak kereta dia kat sebelah pandang semacam aje. apa tengok2? ingat aku miskin sangat ke isi 4 hengget. sen dalam wallet je takde makcik oii, dalam bank ada lagi. tapi pastu dia sengeh pulak. ish, takkan ushar nak buat menantu kot? baru shave janggut sikit pagi tadi, takkan da menyerlah aku nya menawan. bila rasa perasan da merasuk, pam minyak pun boleh masuk lubang hidung. haha.

7.30 pagi da sampai bandaraya. awal lagi ni. better pergi jolok mesin atm dulu. jolok2 kuar duit. nak jolok tengah hari nanti, ramai pulak manusia yang tak puas2 dok jolok menda alah tu. pepagi ni sikit je makhluk tuhan kat Bank Islam tu,tapi kena beratur jugak. masa tengah beratur tu, aku perasan sorang awek yang beratur kat sebelah dok senyum2. senyum kat aku ke? rasa perasan dari petronas tak abis lagi. berlipat kali ganda la aku punya perasan. apa lagi, control moacho la. gaya berdiri tak yah cakap ar, mengalahkan model nak photoshoot. biar la dia. orang kulit kaler mocha macam aku ni,kalau da shave semua bulu nampak jugak manisnya kan.heh! perasan tahap dewa da ni.

sampai opis, lepak kat pak guard dulu sambil pekena rokok sebatang. "sejuk gila pagi ni kan, angin pun kuat" pakcik tu tegur masa aku sampai kat dia. aku angguk aje. bla bla bla sikit dengan dia, naik opis.

rutin biasa bila masuk kat opis, letak beg, sangkut sweater masuk bilik air betulkan rambut sikit. setengah jam pakai helmet, rambut yang terpacak pun da jadi penyek. pastu betulkan baju sikit2 then keluar. err, kejap. aku nampak something kaler merah. baruaaa!! aku tak tutup zip seluar rupanya!! patut la makcik ngan awek tu tengok2 aku semacam je tadi. aku bukan main lagi perasan berbunga2 dalam hati. ayat pak guard tu pulak memang makan dalam habis. malu beb, malu. nasib masa masuk opis, gee, kak nor, kak erina dan ila takde lagi. kalau tak, mau satu hari aku kena bahan.

24 tukang komen:

iez said...

hahaha..lawak2.. =p
mcm mane bleh lupa zip slua..
hehe..

sheilasherimamohdsabri said...

cute2...merah nya pakngah...hohoho
mari gelak besar!!!!wahahahahahahaha

Munirah Abd said...

hek eleh..
camna leh terlupa lak tu..
wat malu kompeni jeee...hikssss

IeMa_HaFieMa said...

HAHAHA.........lawak di pagi hari.. nasib baik yang mungkin nmpk tu bukan org yang dikenali..kalau tak mesti kne ngutuk sampai depa lupa

sHe pHa said...

haha.
boxer ke boxer kecik yg kaler merah tu?
wakaka

sultan said...

haha... aku rase awang tu musti rase bebas semacam je aritu...

k.e.r.i. said...

iez ~ da terlupa, nak buat cam mana kan.

sheila ~ cute eh? hehe

kak mun ~ tuh la kak kan. da la public listed company.

iema ~ kalo 4 orang anak dara tu yang nampak, tiap2 hari kena pakai topeng datang kerja.

shepha ~ (bisik*) boxer kecik aje.

sultan ~ bebas, tapi takleh terbang. haha

amerbourdon said...

nasib baik ko pakai boxer...hahahhahaahhaha..kalu tak time ko kelam kabut nak zip tuh confirm tersepit adeq ko..hahhahahahhaha...takpe..arini makan angin beb..hahha

missy suzi said...

isk!!
merah u!!!
aummmmm!!!!!
18PL ke 18SX ker U nih..
lu pk la sindrik!
assalamualaikum~
ahakz

paiseh said...

menyerlahnyer kaler..
no wonder laa sume prasan..

*moral : beli suar kecik kaler itam.

k.e.r.i. said...

amer ~
kalo kena cenggitu, harus aku pun masuk icu mer.

ujie ~
sexy kan ujie? mesti ko boley imagine. haha.

paiseh ~
kena lupus da yg merah tu. nnti jadi lagik.

poyotito's said...

nasib baik pakai boxer..kalau G string.

peh!

poyotito's said...

cilakak lupa pulak nak taruk tanda soal

Nurul Hidayah said...

ngeh3....

Sarah Ezeeliya said...

sengal ah ko nih keri..hadui hai!!tgk sume owang dah langgar lampu merah dah!!
wakakah!!

shoot_syuhada said...

topic ni hot gler..rmai yg kasi feedback...maybe sbb "merah" tu kot...hahaha...keri2...

k.e.r.i. said...

poyotito ~
tak selera nak pakai Gstring. macam seksa je.

hidayah ~
berangan la tu.

jijah ~
dieorang da lambat masuk opis tu.tu yg langgau semua lampu merah.

shoot ~
ko pun teruja jugak shoot kan.heh!

Big Mamma Bukhari said...

nampak kot.. pasai tu diaorang dok senyum2.. ada2 ajelah u ni... hehee..

Wawa_Nadwa said...

Salam singgah,

hiks!
cmno la buleh lupe nk zip, kaler merah plak tuh.
waduhhhh!
buwekk malu je taw!
=)

syhazwa said...

haha...lawok ah mung nie.doh ah warna merah...merah nyela...

mamabonie said...

PERGHHHHH....BAPAK SEGAN!!!XPE..YG PNTG STYLO TU ADE SAMPAI KE DALAMAN LG..KAH3

nordee said...

pergh....malu giler...ntah kenapa muka saya yg rasa merah bila baca cerita awak ni...malu la weii

k.e.r.i. said...

big mama bukhari ~
i tak sengaja la mama.

wawa_nadwa ~
nasib baik lupa zip seluar, kalau lupa pakai seluar macam mana.

wanie ~
memang meroh nyela. kalu aku dok kat traffic light, konpem orang berenti.

wawa ~
memang stylo. dieorang nampak kaler je, tak nampak brand suar kecik tuh lagi. heh!

nordee ~
kalau awak yang bace da malu sampai merah muka, boley bayang tak muka saya jadi kaler ape?

nis n4d (*_~) said...

hihi...ngetOp n3 nih... biru ijau muke keri... haha..

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.