Thursday, October 1, 2009

pelbagai acara boleh dilakukan ketika hari raya...

ye ye. aku tahu raya dah seminggu lebih.
orang lain dah lama tempek gambar raya kat blog masing-masing, aku baru nak tempek.
lantak lah, aku busy bai.
jemputan rumah terbuka sana sini, mana sempat nak update. (padahal pesen pemalas)
ini pun aku sanggup bangun awal-awal pagi semata-mata nak kecikkan gambar, muatnaik Photobucket pastu tempek dalam blog.

kalau aku dah tempek gambar banyak-banyak ni, malas la pulak nak cerita panjang-panjang kan.
anggap je lah ni sesi cerita bergambar.

Photobucket
malam raya, sebelum jadi tapai.

Photobucket
pulut kena bungkus dalam daun getah = tapai

Photobucket
ini tapai dalam periuk. bukan burung jinjang. LOL.

Photobucket
bergotong-royong membungkus tapai. tugas aku kena potong lidi je.

Photobucket
nasik minyak ni memang sedap woh.

Photobucket
pesen tak sedar diri, dah besau panjang main bunga api lagi.

Photobucket
almond Marang. asyik-asyik London je dapat nama.

Photobucket
tengah-tengah malam baru aku teringat duit raya tak masuk sampul lagi. sorang dapat sekeping kaler hijau cukup. kaler merah tak dapat jek.

Photobucket
pagi raya yang pink. dayang, itu sepit rambut hasil kerja tangan ko. dipuji ramai. (promosi percuma untuk ko ni)

Photobucket
keluarga ini kebiruan. keluarga ni jenis mak bapak je yang teruja nak bergambar, anak steady je.

Photobucket
ini tak cukup ahli. sorang buat perangai pagi-pagi raya.

Photobucket
itu abang aku yang tak bersongkok. iyer, abang kandung. muka langsung takde iras.

Photobucket
yang paling kiri tu pakai baju raya tahun lepas. pengakuan ikhlas ni weh.

Photobucket
family gathering sebelah ayah. hari raya ke 2 aku habis kat sini je. mana sempat nak beramah mesra dengan 200++ ahli keluarga.

Photobucket
syafiqin & wak lah. nama entah pape wak lah. mereka tergolong dalam kategori anak saudara.

Photobucket
anak saudara yang kembar. aku pun tak tahu mana satu nana, mana satu shasha.

Photobucket
anak saudara ni baru sekali jumpa kut. nama pun aku tak berapa nak ingat.

Photobucket
ini semua kategori kakak-kakak yang tak sama pattern. kecuali baju ungu tu. itu anak saudara aku lah woi. aku mana ada adik.

Photobucket
ibu-ibu yang tercapai hasrat mendapat anak perempuan.

Photobucket
kakak #1. itu yang baju pink tu Ain Maisarah perangai macam kucing, suka gomol-gomol aku.

Photobucket
tiba kategori veteran untuk bergambar. kelihatan di situ mak-mak saudara, pak-pak saudara semua ada. tiri punya version pun ada.

Photobucket
ini keluarga aku. tak berapa nak cukup ahli.

Photobucket
penat gathering tak habis lagi, malam tu sepupu aku bertunang pulak.

Photobucket
ini tunang dia. aku tak pro nak tembak-tembak orang tunang ni.

Photobucket
selang 2,3 hari ada pulak yang menikah. musim raya pun boleh jadi musim mengawan.

Photobucket
apa kaitan 'makan pulut' dengan nasik minyak? tak paham? nampak sangat bukan orang Terengganu.

Photobucket
anda kenal mereka? muahahaha.

Photobucket
duit raya lebih. dah nak gerak balik Puchong baru perasan.

psst : ini aku belum masukkan acara parti budak-budak bujang di malam raya sambil membakar lemang sampai subuh, expidisi beraya ke Kuala Terengganu 3 hari berturut-turut dan BaBiQ-AyamQ-SotongQ bersama keluarga sebelah mak. cuti seminggu tak cukup weh.

17 tukang komen:

shaz haza said...

yg lebih tu bg la org ni. :p

S.I.T.I said...

mmg hebak org pula khengge beraye...

ZARA 札拉 said...

hehehe~

amboih~

=)

ZARA 札拉 said...

kenapa aku rasa itu paiseh?

nuyuljana said...

fuh.

malas update tapi gambar banyak gila kentang. yg tang bunga api, sangat shantek ok!

momentinlife said...

nak tapai!~

Sharif John said...

Wow... meriahnya raya!!! gamba2 semua menarik bro... Selamat Hari Raya!!!! best sgt2 nagn family...

paiseh said...

macamana nak tembak2 majlis kawin kalu majlis tunang pon lu dah sean2 nih..?

sharamli said...

w0i..w0i..k0 ad ank sdra kemba?
best2..kal0 kita kawen 2...pr0bblity nk dpt ank kmb0 tinggi x?

k.e.r.i. said...

shaz haza ~
orang tu dah keje. tak boleh.

s.i.t.i. ~
orang pula khengge beraya memang hebak sokmo

zara ~
ko rasa itu paiseh?
apa rasa dia? masam? manis?

nuyuljana ~
tempek gambar senang je.
itu tak berapa menjadi lagi tu.

momentinlife ~
ko tatap je lah gambar tapai tu puas-puas. haha

sharif john ~
selamat hari raya.
ahli keluarga ramai best ler.

paiseh ~
gua tunggu jadi matang sikit lagi.

sharamli ~
kalo kawen ngan ko, probability tak dapat anak tu tinggi.
hahahaha.

sharamli said...

nak kena sekeh?
nak dpt anak tu mungkin ssh..tp skali dpt...c0mel weh..

k0 jgn dengki kal0 anak ku lgik c0mel dri anak k0 nnt...

HEMY said...

dasyat ah maraton gambar raya dia..huhu

paiseh said...

zara : tu bukan gambor sebenar. tuan tanah main super impos~

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

tu dah ada duit raya 5 hengget...
dah tak yah nak mintak kat acu yanie kan



hahhhahahha

Masy said...

aku tau tu aima je. yg lelaki tu tak kenal. hehe

FarEast said...

upload pic bdk2 bujang ... mesti riuh time bakar lemang tu ... hehe ... lama x menolong membakar lemang ni :p

k.e.r.i. said...

sharamli ~
nanti kita tengok anak siapa lagi comel.

hemy ~
fes taim beraya ada kamera. rugi kalo tak guna. haha

paiseh ~
rajin pulak aku nak impose-imposekan orang.

y.a.n.i.e. ~
itu kasi orang.

masy ~
buat-buat tak kenal lak ko ye.

FarEast ~
gambar dak-dak bujang sume macam lahanat. hahaha

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.