Wednesday, October 21, 2009

ini mungkin sekali seumur hidup...

Alhamdulillah, segalanya berjalan dengan lancar. setelah penat berhempas pulas selama 3 tahun setengah, akhirnya dapat jugak aku konvo dengan jayanya. tiada insiden atau kecederaan fizikal berlaku sepanjang bergelar mahasiswa. cuma sedikit kecacatan mental ketika proses menyiapkan Projek Sarjana Muda a.k.a. Projek Sakit Mental ketika di tahun akhir. pagi Ahad 4 Oktober 2009 di Dewan Besar UTeM Kampus Tetap Durian Tunggal, aku dengan rasminya berstatus bekas pelajar UTeM. yihuu!!

kad kaler biru. cool~~

sebelum raya masa semua orang duk teruja nak sambut raya, budak-budak UTeM kebanyakannya lebih teruja membuat persiapan untuk berkonvo bila kad jemputan konvo sampai di rumah masing-masing. sekali seumur hidup kut. yang dah diploma lain cerita lah. cuti raya pun semua stok ambil sikit-sikit je sebab nak simpan untuk konvo.

hari Khamis dan Jumaat semua menuju ke Melaka untuk urusan pengambilan jubah apa semua. hari Sabtu bermulanya majlis konvokesyen sesi pertama pada sebelah pagi dan sesi kedua pada sebelah petang. aku, Shipa dan Zaren juga menyibukkan diri untuk menunggu Mija, Melur dan kawan-kawan yang lain keluar dari dewan dengan muka yang berseri-seri.

hari Ahad, pagi-pagi lagi sudah terpacak di Dewan Besar. menunggu giliran menerima skrol dari TYT Melaka. sumpah bosan duk dalam dewan. ketika ini, aksi-aksi camwhore mula berlaku walaupun sebarang kamera tidak dibenarkan. sempat mengupdate status Facebook dan membalas sms daripada Encik Basir, Kak Erina, Zara, ex-kapel dan lain-lain yang mengucapkan tahniah. lebih kurang pukul 1 tengah hari baru keluar. terima kasih kepada keluarga untuk jambangan bunga, Zaren untuk teddy flower, Mija untuk teddy bear dan mak Shipa untuk bunga ros merah.

bunga gua dapat

beruang kena cucuk bontot

terima kasih kepada ahli keluarga yang datang dari Terengganu.

family gua

terima kasih juga kepada Mija kerana menjadi jurugambar rasmi pada hari itu. aksi-aksi melompat terlentang atas rumput baling jubah semua aku dah upload kat Facebook.

Shipa Zaren Keri Mija Melur

notakaki : sebelum cerita konvo jadi basi, baik aku update cepat-cepat walaupun mood mengupdate langsung tak mari.

16 tukang komen:

ZARA 札拉 said...

hehehe~
bagus2~
sudah update~

=)

^___^

tahniah2~
dapat banyak hadiah tu~

♣haNie♣ said...

okeh..
pasni dh blh belanja aku..


muahahahaha~~

acece said...

pasni siap la ko menghadapi alam pekerjaan yg boleh meyebabkan kadar mentalisasi berkurangan..dan faktor kewangan semakin membiak2

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

ah..lu asyik mood x mari la..itu la..ape la....


ngan makwe-makwe...mood mari aje... hahahaha

Liliyuli said...

skrg satu pejabat ngan inn kan?

bila la aku nak konvo degree lak..haih..

rAmiZa.mY said...

hebat tul ramiza mengambil gmba kn?
cantek2..hahahaha

shepha said...

gambar last tu masih menjadi feveret.all time feveret.

Nurusyifa likes this~

sharamli said...

asal pic last tu nmpk gigi k0 je?

teeettt....ku larik dulu erk

moment said...

akhirnye!

nice pic~

rAmiZa.mY said...

btol shepha..
fave ak gk

Masy said...

pasni bdk2 yg konvo xleh arr pinjam jubah lama2 psl korang ske wat aksi lentang guling atas rumput heheheh

k.e.r.i. said...

zara ~
penat kau tahu nak update dalam keadaan takde mood.
baidewey terima kasih yer zara

hanie ~
belanja ais krim baskin robin tak dapat jek.

acece ~
dah 10 bulan aku menghadapi alam pekerjaan.

chaireel azizee ~
itu lu pun sama bro.
haha.

liliyuli ~
dia duk depan.
aku duk belakang.

ramiza.my ~
yer la. cantik.
bila nak angkat dslr?

masy ~
memang ah.
hood hampir-hampir nak hilang.
hahaha

rAmiZa.mY said...

x mampu..
full stop

citahrudin said...

apasal org klu konvo suma buat muka riang ha?

heran..heran

k.e.r.i. said...

ramiza.my ~
nak seribu daya.

citahrudin ~
takde perasaan betul ko ni citah.

rAmiZa.mY said...

byk ag yg perlu duit..
xpela, asah bakat pkai ko nye dlu..
bole kn?
ko kn berada d level 1 ak..
hahaha

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.