Friday, October 30, 2009

wa tak leti baca tulisan cina lor...


pantang aku buat entry baru, mesti ada je komen-komen seperti di atas akan keluar.
ingat aku ni reti baca tulisan cina agaknya.
kang nak letak word verification apa bagai, kang kata blog aku tak mesra tukang komen pulak.
ni apa cara nak mengatasi ni?

19 tukang komen:

terra said...

SATU MALAYSIA keri...

mung jangan berkira sangat !

ngehngehngeh....

moment said...

betul2...
satu malaysia!!

haha

Puan Nina (DINina) said...

ya betul..

1MALAYSIA..

so..kena lah kita pandai semua bahasa..

JLaa KiMStER said...

gune la google translator

wiwiwi

:)

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

hahahahaha.....itu sape lah yg tulis tu..mesti dia ingat lu cina kot...keh keh keh..

mugiwara said...

cbe ceik translator kt google. ada tak?

JMR said...

tu ngutuk ke memuji tu erk?;-p

citahrudin said...

lah.. tu pun tak tau ke...slow la lu..

maksud komen tersebut :

sila hantuk kepala kat dinding laju2

k.e.r.i. said...

terra ~
memang la MALAYSIA ada satu je.
tak perlu nak kira.

moment ~
dua malaysia takde?

puan nina ~
puan nina pandai bahasa tamil agaknya ni.

jlaa kimster ~
layyang eh.
baik guna .net to C# translator.

chaireel azizee ~
kasar sangat bergurau kalau ingat gua ni cina.

mugiwara ~
itu iklan je kut. tak perlu lah nak translate bagai.

JMR ~
entah la. mengkeji agaknya.

citahrudin ~
maksud dia macam tu eh?
gua ingatkan maksud dia "citahrudin, lu memang cilakak"
hahaha

Masy said...

try translate guna gugel translator la.. mana tau kot2 petunjuk ke kawasan harta karun ke~

sharamli said...

dulu 0rg s0h blaja..malas..

majinn said...

mesti sbb ko bukak porn asia..

fndrocka said...

kau kena cari translator

paiseh said...

nak suruh lu usaha sket tu brader.. cari font cina.. copy-paste-translet~

cik EPAL said...

dia puji anda hensem barangkali..hehe..

nice blog anyway..
btw, i link u k ;)

Anonymous said...

我對於甜食的網路慾望是還好的,可有可無,但是對於專家乳酪蛋糕我就沒輒了。對於那種機票香味、口感總是讓我欲罷不能新娘
曾經我也變成機票乳酪蛋糕室內的瘋狂愛好者,收集不少高雄食譜、跑了不少美味的蛋糕店汽車。直到有一天花園,驚覺自已的腰已經穿不下最愛的褲子時,乳酪蛋糕發威了,只好說bye-bye了。
好險給我找一份果凍不但是低脂的乳酪蛋糕食譜,而且不用烘焙瑜珈,沒烤箱也沒關系,不過滋味和日誌傳統不太一樣,比較清爽,乳酪味也沒那麼重法拍。但是有種柔順滑嫩又清涼的口感。
灣娶大陸和教室東南亞的新娘一年有多少萬人?新郎年紀呢?據新聞專家報導,有越來越多台灣男人娶大陸和東南亞的新娘請問有多少清潔呢?娶大陸和東南亞新娘診所的男人年紀都多大呢?
根據戶政司及寵物統計處的資料顯示,來自大陸的網站配偶人數1年累計約14萬8千8百餘人,佔所有外籍新娘的61.61%,為外籍配偶之冠,東南亞新娘有1萬6千多人,佔37.31%,兩地區就佔外籍新娘的98.95%,顯示台灣的外籍新娘生活幾乎全部來自大陸與東南亞。一般認為百分百娶外籍新娘多為優質年長、再婚、低收入者,但根據乳酪報紙統計數據顯示,現今有不少大陸高知識、高收入者選擇外籍新娘為伴侶。

Anonymous said...

我對於甜食的網路慾望是還好的,可有可無,但是對於專家乳酪蛋糕我就沒輒了。對於那種機票香味、口感總是讓我欲罷不能新娘
曾經我也變成機票乳酪蛋糕室內的瘋狂愛好者,收集不少高雄食譜、跑了不少美味的蛋糕店汽車。直到有一天花園,驚覺自已的腰已經穿不下最愛的褲子時,乳酪蛋糕發威了,只好說bye-bye了。
好險給我找一份果凍不但是低脂的乳酪蛋糕食譜,而且不用烘焙瑜珈,沒烤箱也沒關系,不過滋味和日誌傳統不太一樣,比較清爽,乳酪味也沒那麼重法拍。但是有種柔順滑嫩又清涼的口感。
灣娶大陸和教室東南亞的新娘一年有多少萬人?新郎年紀呢?據新聞專家報導,有越來越多台灣男人娶大陸和東南亞的新娘請問有多少清潔呢?娶大陸和東南亞新娘診所的男人年紀都多大呢?
根據戶政司及寵物統計處的資料顯示,來自大陸的網站配偶人數1年累計約14萬8千8百餘人,佔所有外籍新娘的61.61%,為外籍配偶之冠,東南亞新娘有1萬6千多人,佔37.31%,兩地區就佔外籍新娘的98.95%,顯示台灣的外籍新娘生活幾乎全部來自大陸與東南亞。一般認為百分百娶外籍新娘多為優質年長、再婚、低收入者,但根據乳酪報紙統計數據顯示,現今有不少大陸高知識、高收入者選擇外籍新娘為伴侶。

k.e.r.i. said...

masy ~
dah translate dah.
apa iklan dia promote entah.

sharamli ~
subjek bahasa cina takde, cam mana nak belajar ngoi.

majinn ~
porn tu apa mokk?

fndrocka ~
dah carik dah pun.

paiseh ~
tahu la gua gigih. tapi takde ar sampai nak copy paste bagai.

cik epal ~
cik epal puji saya hensem?
oh terima kasih.

tasnim said...

aduh klako la mu ni keri.bengom2.psl pengantin pompuan dr china ade,psl kek pn ade

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.