Tuesday, October 27, 2009

kalau tak ada petua, pemuda pun boleh lah...

siapa ada petua nak hilangkan bisul?
sakit siot bisul ni keluar kat peha belah kanan.
nak duduk pun tak berapa nak sedap ni.

notakaki : time gua busy ni lah banyak penyakit datang.

21 tukang komen:

. d [ i ] y [ a ] . said...

tarok kapur sireh or air bawang putih .. slice nipis2 beg tu .. tepekkn .. TQ :)

S.I.T.I said...

mu dudok atah bata ke awang?
hahaha...
cer tera uboh ubat gigi. bile kering, uboh lagi.

mugiwara said...

http://hartakarunkarat.blogspot.com/2009/04/jual-obat.html

cuba gne ubat ni~

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

pergh...bz da macam menteri-menteri...

♣haNie♣ said...

hahahahaha...bz sampai kuar bisul..
haihhh~

ko cmpur kapur [yg mkn tu..bkn kapur barus lak!] ngan madu..
sapu kat bisul tu..

Masy said...

biar dia masak pastu kasik pecahhhhh

Liliyuli said...

cuba petua yg hanie bagi tu..

k.e.r.i. said...

diya ~
nasib ada bawang putih kat rumoh. akan ku cuba nanti.

s.i.t.i. ~
duk atah koseng jer.
jenoh beli ubat gigi la gitu.

mugiwara ~
ko berbisnes di blog aku?

chaireel azizee ~
tapi gua tak kaya macam lu.

hanie ~
mana nak cari kapur makan ni.
aku bukan pemakan sireh.

masy ~
sedap woh time picit tuuu

liliyuli ~
mesti ko pernah kena ni.

sharamli said...

t0reh pakai pisau

.mek.mizah. said...

tu la.aku ni bedaulat. ko bahan aku skng ko dah 'terkena'.. keh2..

ko bia je, jgn usik.

mugiwara said...

mana ada weh~

aku tak amek pon komisen..

kikiki~

Liliyuli said...

aku tak penah kena la weh..
tapi aku ada terbaca jek petua yg cenggitu..

weh..ko reti baca tulisan cina eh?
ajar aku weh..heh

Odette said...

pecahkn! pecahkn!

eh silap

picit! picit!

citahrudin said...

errr..aku sebagai pemudi ni buleh bg petua ke?

ah..bagi jelah

orang cakap amek jarum pastu cucuk kat bisul tu...hah, konpem kuar darah..

jo said...

letak daun sireh la...bagi dia panas..tak lama kang dia meletup..

HEMY said...

petua aku..ko bersiul utk ilangkan bisul itu..ahahaha

k.e.r.i. said...

sharamli ~
tak mau la jadi doktor sendiri.

mek.mizah ~
kau santau aku eh mek?

mugiwara ~
komisen memang takde. tapi hidden charge nya ada. haha

liliyuli ~
cina mana entah suka komen aku.

odette ~
apa kata sebelum ko balik, ko tolong picitkan.

citahrudin ~
dia punya mata tak keluar lagi.

jo ~
mana lah nak cari daun sirih kat puchong ni.

hemy ~
aku tahu semua petua ko memang takleh pakai.
haha

Sharif John said...

erm.... selalu biar kan je

citahrudin said...

sbb x de mata r kena cucuk ngan jarum..hahaha

x pun amek pen kaler itam..pastu lukis mata atas bisul tu..

k.e.r.i. said...

sharif john ~
sekarang dah hilang dah. hoyeah!

citahrudin ~
pastu aku pakaikan spek kat mata tu.
cool gila.

nuyuljana said...

bisul?

aku ade 1 ubat tu, beli kat sen sei. die halus2 mcm biji sawi. bgs sbb die sedut nanah.

klu nk lagi cepat, kau suruh sape2 tlg pecahkan :D

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.