Monday, March 16, 2009

aku penat nak update blog...

shepha, aku langsai akan hutang tag hang dengan mas kawen 3 sen tunai.
cukup tak?

1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?
entah la. mak bapak aku tak pernah pulak nak cerita benda-benda ni semua. yang pasti, dalam 5 orang anak jantan dieorang, aku seorang je ada MOHD. patut la perangai aku sangat terpuji.

2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIED?
semalam masa drive sorang-sorang dari rembau ke kuantan. budak lelaki tak menangis depan orang. hehe. ok, ini penipuan semata-mata. jangan percaya.

3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?
biasa saja, takde la suka sangat. tapi kawan-kawan selalu puji "cantik la tulisan ko keri..macam tulisan perempuan". pernah kena tuduh suruh budak perempuan tuliskan esei sebab cikgu ingat kawan perempuan saya yang tuliskan. tengok, bukti da ada.

4. WHAT IS YOUR FAVOURITE LUNCH MEAT?
mestilah begedil a.k.a. pegedil. entah, aku tak tahu nama sebenar ketulan daging tu.

5. DO YOU HAVE KIDS?
ramai gila. 24 orang anak saudara. lagi sekor seorang nak keluar bulan 8 ni. habis bajet hari raya aku nanti.

6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
tak nak. mohd khairi seorang yang super baik hati, tidak kedekut dan tidak kemut. lagi pun dia suka baca blog.

7. DO YOU USE SARCASM?
s.a.r.c.a.s.m? apakah? penyelia bahasa, tolong terjemahkan. terima kasih.

8. DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
ada. sebab seingat aku, aku tak pernah buat operation buang tonsil. err, tonsil tu yang berjiran dengan anak tekak tu kan?

9. WOULD YOU BUNGEE JUMP?
mesti la mahu. nak terjun dari jejantas KLCC. jumping syndrome da selalu sangat buat dengan spesies fotogedik.

10. WHAT IS YOUR FAVOURITE CEREAL?
tak makan cereal. perut saya perut melayu.

11. DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
tak pernah untie semenjak hari pertama beli kasut tersebut.

13. WHAT IS YOUR FAVOURITE ICE CREAM?
aiskrim mekdi yang kawan-kawan belanja.

14. WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
tengok muka dia ada jerawat ke tak.

15. RED OR PINK?
blue film

16. WHAT IS YOUR LEAST FAVOURITE THING ABOUT YOURSELF?
isi melimpah ruah di bahagian abdomen yang melindungi 6 kotak saya.

17. WHO DO YOU MISS THE MOST?
kaum kerabat keluarga dan kawan-kawan. oh, rindu kepada manusia yang saya jumpa di seremban sudah hilang. alhamdulillah.

18. DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?
paiseh. hahahaha. mung memang jadi mangsa tag aku sokmo!

19. WHAT COLOUR OF PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?
seluar track warna biru gelap yang aku curi masa duk asrama dulu. kat dalam, boxer warna hitam ada bentuk love warna pink. tengah pakai kasut kulit kaki.

21. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?
mesti lah jai ho! my current favourite song. kata lah nak kata aku hantu hindustan pun.

22. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOUR WOULD YOU BE?
coklat. sebab warna ni jarang budak-budak guna.

23. FAVOURITE SMELLS?
pewangi nautika. sangat wangi. aku mesti beli 14 botol.

24. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?
kakak aku yang tengah mengandung. dia bagitahu dia da sampai rembau. sempat lagi mengadu anak dia duk tendang-tendang pundi kencing dia. mengadu la kat laki kau.

25. DO YOU LIKE THE PERSON WHO SENT THIS TO YOU?
entah, siapa pun aku tak kenal. teringin nak jadikan dia bola tampar. boleh digging, boleh spike sebab dia bulat. haha.

26. FAVOURITE SPORTS TO WATCH?
semua sukan aku layan tengok. tapi satu haram pun aku tak reti main. termasuk bola sepak.

27. HAIR COLOUR?
sah-sah la hitam!

28. EYE COLOUR?
aku perasan mata aku jadi warna coklat kalau kena cahaya matahari. hebat kan?

29. DO YOU WEAR CONTACTS?
tak nak pakai tapi akan pakai kut. sebab sepanjang opis hour aku mengadap monitor.

30.FAVOURITE FOOD?
satay pak mezah kat kelulut. nasi dagang makcik pak him masa hari raya. mee goreng kakak aku yang beranak empat.

31. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?
apa kes tengok scary movies. tak ilmiah langsung. happy endings boleh layan la.

32. LAST MOVIE YOU WATCHED?
Dragonball Evolution. kena hasut dengan budak-budak enjin.

33. WHAT COLOUR OF SHIRT ARE YOU WEARING?
coklat gelap. orang putih kata dark brown. baru beli semalam. lalala~

34. SUMMER OR WINTER?
sesekali ku teringin nak merasa winter. mana tahan tengok kawan-kawan dalam facebook duk main salji. ini boleh mendatangkan kejelesan beb!

35. HUGS OR KISSES?
hugs la. lagi-lagi la musim hujan sekarang ni. dalam selimut pulak tu. adushh, hangatnya lebih dari biasa.

36. FAVOURITE DESSERT?
winston 14. merah punya ya.

37. MOST LIKELY TO RESPOND?
kalau dengar orang cakap "kawan kita si polan jantan dengan si polan betina kena tangkap basah semalam kat dalam semak". konpem aku orang pertama yang respon. nasib setakat ni takde lagi dengar orang cakap macam tu.

38. LEAST LIKELY TO RESPOND?
"bila nak belanja aku?". boleh blah la lu! haha!

39.WHAT BOOK ARE YOU READING?
utopia. kipas-susah-mati ni.

40. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD?
takde pad-tikus. pakai pad-sentuh saja.

41. WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT?
konsert pertama akademi fantasia musim ke 7. ramai yang berstatus mak budak. suara nak rare. kunun-kunun nya la. nyampah i!

42. FAVOURITE SOUND(S)?
banyak. teeetttttttt. tut tut. "mat kool mat kool kawanku." tiap-tiap hari mesti dengar pakcik india tu lalu depan opis. yang ni paling best. preeeeeeeeetttttttt. diikuti dengan bau kasturi dari syurga.

43. ROLLING STONES OR BEATLES?
errr, haram tak suka lagu orang-orang tua ni.

44. WHERE IS THE FURTHEST YOU HAVE BEEN FROM HOME?
alaska. in my dream la. ok ok, dunia nyata. bahagian utara, negeri perlis, bahagian selatan, negeri johor. nanti nak pergi singapura dengan ujie. hahaha. kepada boipren-ujie-yang-aku-tak-tahu-apa-nama-kau, kami bukan pergi 2 orang saja ok.

45. DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?
boleh layan tidur sampai pukul 5 petang. ada beran celen gua?

46. WHERE WERE YOU BORN?
tranung la weyh. ambe tranung pior!

47. WHOSE ANSWERS ARE YOU LOOKING FORWARD TO GETTING BACK?
paiseh!

notakaki : puchong - shah alam - seremban - rembau - kuantan - shah alam - puchong = sangat penat.

13 tukang komen:

paiseh said...

nama gua pun ada mohd. kompom! memang pesen terpuji kita2 nih. hahahahhaa..!!

*lu lepas azab ni kat gua..? tetiba rasa lu ni pesen terkeji.

shaz haza said...

wah, pg seremban tak singgah pun heh. huhu..

mrblind said...

hahaha..gua takde mohd..tak terpuji ke gua ni..

missy suzi said...

"nanti nak pergi singapura dengan ujie. hahaha. kepada boipren-ujie-yang-aku-tak-tahu-apa-nama-kau, kami bukan pergi 2 orang saja ok."


hahahahahahaha.

-gler ini olang!manyak nerake!!1 nerake pon talak cukop..hahaha.de duit lebih,jom!aku bwk jenjalan~

Lang Legar said...

jangan lupe aku kalo nak jalan2..
passport aku banyak lagi page bley dicop haha..

k.e.r.i. said...

paiseh ~
lu patut bangga gua tag lu sorang je.
alah, kita kan golongan terpuji.

shaz haza ~
erk, lupa pulak hajar dok seremban. ingatkan kat ilp pedas lagi.
lain kali yer.

mrblind ~
kalau nak jadi golongan terpuji, tukar nama jadi mohd blind.

missy suzi ~
jangan lupa ajak aku jalan-jalan bali nanti.

lang legar ~
perghh, da ada pasport sey.
aku baru nak buat.
tumpang ko punya je la.
haha!

azie said...

bapaklah panjang tag. gigih betul yu jawab. nah amik sekalung tahniah.

amiklah. ke, nak dua tiga kalung?kah kah kah

oh ya. salam. lalu tak reti nak bagi salam awal-awal pulak.sory,ahahaha

Abaan Pok Ya said...

giler la tag ning..cam aram je aku tgk mg jawab..xleloh ke naip??

sHe pHa said...

25. DO YOU LIKE THE PERSON WHO SENT THIS TO YOU?
entah, siapa pun aku tak kenal. teringin nak jadikan dia bola tampar. boleh digging, boleh spike sebab dia bulat. haha.
*mcm nerake ok ayat ni haha.jom piknik tepi tasik putrajaya*

37. MOST LIKELY TO RESPOND?
kalau dengar orang cakap "kawan kita si polan jantan dengan si polan betina kena tangkap basah semalam kat dalam semak". konpem aku orang pertama yang respon. nasib setakat ni takde lagi dengar orang cakap macam tu.
*aku pernah aku pernah.nk respond.unfortunately yg di tangkap exbf aku.ape boleh buat wakaka*

nanti nak pergi singapura dengan ujie. hahaha. kepada boipren-ujie-yang-aku-tak-tahu-apa-nama-kau, kami bukan pergi 2 orang saja ok
*count me in.keri,kita wat passport group sudey.lopan jenih dok g obersi mmg ar ade passport*

Lang Legar said...

Keri ~ ko maneley tumpang keri,ko bukan anak aku..ko cuma adik beradik angkat je haha..

Shepha ~ haha nak respond itu klaka..owh I pi usya tempat untuk U la Shepha haha...

k.e.r.i. said...

azie ~
alah, susah-susah aje.
nak kasi 14 kalung pun takpe.

abaan pok ya ~
kang aku royak doh.
penat.(baca: dok rock)

she pha ~
exbf hang kena tangkap dalam rumah la.
tak mencabar kejantanan langsung.
nanti buat rombongan yubiyu ke singapura.
yeehaaa!

lang legar ~
alahai, aku kan kecik lagi.
consider la.
ko tak main la singapura, ko stock holiday jauh-jauh je.
lalala~

razifmustapha said...

haih berenti2 main tag ni. merepek! hahhaa

k.e.r.i. said...

razifmustapha ~
main tag la best.
meman-tag je keje.
haha.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.