Tuesday, March 24, 2009

3 dalam 1, tapi bukan nescafe instant...

cerita 1

pada suatu hujung minggu yang bertambah satu hari kerana cuti maulidur rasul.

saing 1 : wey, jum tengok wayang. takde apa nak buat ni. cuti 3 hari.
aku : nak tengok cerita apa?
saing 1 : cerita apa yang best sekarang?
aku : slumdog millionaire kut. kawan aku cakap cerita tu best.
saing 1 : bereh je. nak tengok kat mana?
aku : ioi takde tayang cerita tu aku rasa. one utama ada lah.
saing 1 : jauh kut. ko tahu ke jalan nak g sana?
aku : entah. google map sudah.
saing 1 : jalan ke one utama aku tak tahu. nak g OU aku tahu lah.
aku : ???

cerita 2

pada suatu pagi di hujung minggu yang biasa.
ini perbualan di laman sembang facebook.

budak enjin : apa cerita bro?
saing 2 : bereh je.
budak enjin : ada katne?
saing 2 : opis. eh, boleh chatting ke dalam menda alah ni?
budak enjin & aku : LOL!

cerita 3

ini kejadian waktu malam. bukan di hujung minggu.

saing 3 : watpe tak tidur lagi malam-malam ni?
aku : saje online. YM seketul dua sambil baca blog manusia-manusia hebat.
saing 3 : ah, cakap je la ko tengah update blog.
aku : biasa ar. haha. eh, mana ko tahu aku ada blog?
saing 3 : biasa la. aku pun celik it. sekarang aku tengah baca blog ko ar ni.
aku : oh, sila-sila.
saing 3 : ko nak makan secret recipe ke hujung minggu ni?
aku : saja je cakap. bukan best pun.
saing 3 : apsal nama dia secret recipe? kedai apa tu yang rahsia sangat?
aku : LOL! tu kedai jual kek lah.
saing 3 : mana la aku tahu.
aku : kata celik it. google je lah!

kamus : saing = kawan

19 tukang komen:

missy suzi said...

hahaha..ckp psl google..
aku pon menyemai kt student2 aku suh google..
lame2 tuh ble aku suh wat keje je,tye sket je..jawapan diorg,
"ktorg super google gak!google kan ade"adoilaaa..
xleh ajar sket.nk apply saje!

dMasyri said...

sengal la kawan2 ko..
macam ko gak..
pengaruh rakan sebaya ni..
huhu!!!

aura afzan said...

ahahaha. klakar2.

dah tgk slumdog millionaire? mmg sgt2 best! hehe

semy said...

sian kawan ko.pi la training skit kat dia..ajar asas2x it

Abaan Pok Ya said...

Saing2 mg ke tu??budak enjin tu sek maner OU ngn one utama xleh beza??

k.rijal said...

sapo la saing2 demo 2??
OU ngan one utama 2 same ke!!
oowh..baru ku tahu!!

k.e.r.i. said...

missy suzi ~
kesian encik yahoo dianaktirikan.

dmasyri ~
ko pun kawan aku.
maknanya ko pun sengal jugak lah.
haha.

aura afzan ~
mesti la dah tengok.
gila punya best.

semy ~
malas ar nak kasi training free.

abaan pok ya ~
budok enjin hok mane lagi.
hok sorang tu la.

k.rijal ~
demo pun serupo jah.
buleh jadi cerita 4 lagu ni.

set jahat said...

set2 dio x tgk lg kawe posing kt dlm ou.siap mkn mewah2 lagi..geram weh empunya blog nih duk kutuk2 saing aku..mlm ni siap mu keri..hahahaha

::: ReActivate ::: said...

::: [hehehe] funny stories.. dlm masa sama, saya sukee style bro posting citer..
~ :D

k.e.r.i. said...

set jahat ~
sek demo wat sexual harrasement kat aku guane citer boh.
haha.

reactivate ~
keep reading bro.
ecece..

AHMAD SYUKRY BIN MOHAMED said...

yie...yie..yie!

paiseh said...

OU = one utama
UO = uda ocean

setahun gua duk kompius sifir nih. hahahahahaa..!!

razor said...

huhu..

hampeh

Lang Legar said...

haha klaka2..
macam bace ruangan kiriman cerita klakar dari pembaca aje..

k.e.r.i. said...

ahmad syukry bin mohamed ~
ada menda dok teriok panggil name ambe?
rindu aku ar tu.
haha.

paiseh ~
UO wujud lagi ke wey.
baru napok batang hidung.
gi mane gok deme?

razor ~
kawan-kawan aku memang hampeh.

lang legar ~
ko memang peminat setia ruangan tu kan.
mengaku je la.

seepot seedot said...

secret recipe jual kek aje ke bang??

k.e.r.i. said...

mana la ambe tahu.
ambe bukan pernoh keje kat secret recipe macam deme.

Lang Legar said...

adei kantoi lak aku ske ruangan tue..

k.e.r.i. said...

lang legar ~
ko tak ngaku pun memang da tahu da.
haha.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.