Friday, February 20, 2009

sana sini orang cakap pasal kahwin...

semua orang da langsaikan tag kahwin-kahwin ni.
musim orang kahwin ke apa sekarang ni.
sebab tak mahu menghampakan miss shepha a.k.a. syahdu-time-mate yang akan exam PTD sabtu ni, aku buat jugak.
aku jugak telah ditag oleh miss nughul, mek kelate yang bermastautin di seksyen 7, shah alam.
buat ni pun kunun-kunun je la.
tak pun anggap je bakal bini aku punya angan-angan.

1. How old are you?
setakat ni, 21 tahun, 6 bulan, 3 hari plus-plus.

2. Are you single?
aku tak single. aku single-mingle.

3. At what age do you think you'll get married?
tak tahu la nak cakap. jodoh pertemuan di tangan Allah kan. kalau malam ni kena tangkap basah, malam ni jugak la.

4. Do you think you'll marrying the person you are with now?
sila rujuk soalan nombor 2.

5. If not, who do you want to marry?
ikut suka mak la nak jodohkan saya dengan siapa. asalkan ada ciri-ciri asas seorang perempuan.

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
encik hafizi bin alias. kawan kacip dari kecik ni. untuk bridesmaid, rosnah mat aris la kut. baru padan dengan encik hafizi.

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
tradisional di tepi tasik. walaweh, gila tinggi fantasi.

8. Where do you plan to go on honeymoon?
norway. view kat sana super cantik. cuba la google.

9. How many guests do you think you'll invite?
kad undangan kahwin boleh muat sedozen kotak A4. agak-agak sendiri la banyak mana kad undangan. kawan-kawan jangan bimbang, korang dapat yang wangi punya.

10.Will that include your exes?
hermm(garu kepala). ajak-ajak ayam je la.

11.How many layers of cake do you want?
aku nak cup cakes. tapi banyak la. susun-susun sampai jadi bentuk love. tak pernah dibuat orang lagi ni.

12.When do you want to get married, morning or evening?
entah. yang pasti selepas subuh.

13.Name the song/tune you'd like to plat at your wedding
pasang ringtone lagu kahwin. nak ringtone monophonic punya. ni pun tak pernah dibuat orang.

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
nak makan dengan tangan. nanti boleh suap-suap, jilat-jilat jari.

15.Champagne or red wine?
teh o beng sudoh!

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
agak-agak duit da berkepuk lepas langsai hutang bank buat nikah.

17.Money or household items?
tak payah susah-susah. nanti aku assignkan siapa kena belikan peti sejuk, siapa kena belikan pinggan mangkuk, siapa kena belikan itu ini.

18.How many kids would you like to have?
kan aku da cakap, aku nak menyamai atau melebihi ayah aku. habis lah 'lebur' bini aku nanti.

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?
mesti la! tapi kena simpan elok-elok. nanti jadi macam kak wan nor azlin. sebelum nikah pun nak buat jugak. macam dioerang ni.

20. Whose wedding plan would you like to know next?
kalau boleh aku nak tahu abaan pok ya punya wedding plan. dengar cerita dia nak kahwin bulan 6 ni. betul ke natang weyh??

notakaki : tahu tak, sekarang ni budak enjin yang single tu tengah baca artikel dalam tentangcinta.com. hak hak hak!

17 tukang komen:

missy suzi said...

haha..celake punye jawapan..
siap assign sape nk bg ape lg as wed presents..nerake!
hahahaha~

mrblind said...

kalau gua..camne nak jawab haa..

k.e.r.i. said...

missy suzi ~
ko tunggu je la ape aku assignkan untuk ko nanti.

mrblind ~
gua da tahu lu mesti ralat nak menjawab.
sebab tu gua tak tag lu.

paiseh said...

jawapan nombor tiga tu macam lu doa2kan je.. hahahaha..!!

eQbalzack said...

jadi bujang lagi best!! hehe

Lang Legar said...

kalo ko assign,memang aku tak datang haha..maneley buli adik beradik angkat nie..

shoot_syuhada said...

tasik mane wei...
tasik ayer keroh???
hahaha...

k.e.r.i. said...

paiseh ~
gua tak doa beb. kalau nak jadi, jadi jugak.

eqbalzack ~
bujang is the damn best!

lang legar ~
aiseh, tak ingat nak bagitau.
adik beradik angkat kena kasik hadiah paling grand.
haha.

shoot_syuhada ~
ape kelas tasik ayer keroh.
tasik kenyir la.

lalang said...

aku sejiran sebelah rumah angkat kena bgi apa??? kena curah tenaga ka???...kena masak nasi pengantin???...hahhaha...boley3...nanti aku nga shepha usahakan menu apa plg grand...yg pasti menu tu akan disesuaikan dgn cupcakes bentuk lurve yg ko idam3 kan tuh...hahahaha!!!!

k.e.r.i. said...

caya la demo nughul.
macam ni la sejiran sebelah rumah angkat yang bagus.
mesti 'sedap' masakan ko ngan shepha.

Lang Legar said...

jangan caya cakap lalang..
ditiup angin terus melayang..
aku kena bagi hadiah grand ka..
grandfather la aku bagi kat mung keri, bley x?

k.e.r.i. said...

lalang memang bersifat sedemikian rupa.
alah zaren, takkan nak kasi grandfather kot.
nughul da sponsor makan beradap, ko sponsor la pelamin ke, wang hantaran ke.
haha.

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

muda agi, banyak peluang akan datang nanti

Abaan Pok Ya said...

wedding plan aku xleh ckp..sbb nnti bg suprise sket la..mg jgn bmbg..kekgi aku invite la mg..

k.e.r.i. said...

crazy beautiful88 ~
sekadar angan-angan

abaan pok ya ~
owoh, ngan saing-siang kira.
royak la, mana tahu saing-saing buleh support.
haha!

Hibby said...

15.Champagne or red wine?
teh o beng sudoh!

Teh O Beng?? *gosh* lama aku x dgr ayat nieh.

k.e.r.i. said...

hibby ~
merata-rata doh orang guna lening.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.