Wednesday, February 4, 2009

2 kali lebih baik, katanya...

dulu masa sekolah menengah, aku skolah kat sekolah agama, dok asrama.
sebuah sekolah jenis smk(a) kat kuala terengganu.
boleh tahan jugak la dia punya feymes.
kalau aku sebut, mungkin ada 2,3 orang blogger yang kenal.
nak tahu jugak? ala, tak payah la.
nanti kata aku ni gila takbur pulak.
takbur tu saudara syaitan tau.
kan da terbukti aku ni dulu sekolah agama.

biasa la dok asrama, maghrib ngan isya' kena sembahyang kat surau.
benda da wajib, diwajibkan pulak buat dekat surau.
konpem ada yang yang sembahyang jemaah tak ikhlas.
kadang-kadang aku tergolong jugak dalam spesies tu.

macam hari-hari biasa, pukul 6.45 tu aku da siap-siap nak ke surau.
budak perempuan tak tahu la pukul berapa bersiapnya.
tapi kebanyakan budak-budak lelaki ni, lagi 2,3 inci nak masuk waktu baru turun.
pastu lepak pulak kat tempat wudhu' belakang surau.
aku selalu je join sesi berilmiah belakang surau ni.
sampai kat tempat wudhu' tu, nampak la sorang member aku.
kawan-kawan aku panggil dia kay je.
nama penuh aku tak ingat, khairul la kot.

lepak punya lepak, azan da kedengaran.
masa setan lari tu la kami sibuk nak ambil wudhu'.
ada persamaan ciri-ciri di situ.
aku dan kay ambil posisi bersebelahan.
weyh, posisi kepala paip okey!
lepas dia abis basuh kaki, dia basuh tangan sampai la basuh kaki balik.
aku syak budak ni mesti da terkentut ni.

aku tanya dia, apsal ambil wudhu' sampai 2 kali.
selamba encik badak dia jawab, "kalau terbatal, tinggal lagi satu".
huk aloh, kalau ye pun da kentut, mengaku je la.
takyah la buat ajaran sesat ayah pin macam tu.

notakaki : jeles sungguh tengok saing-saing buat gathering kat london.

14 tukang komen:

JLaa KiMStER said...

nostalgic gile r entry..huhuh

gambar tu tgk kt facebook ke?
mcm ader aura jeles gop la tgk ader gath tu..

missy suzi said...

mazhab mane yg die pki tuh??
xpnah rs pelempang aku latu..ahAKs~

paiseh said...

kentut tak bunyi bahaya weyh..! tahap busuk sama level ngan bangkai.. hukhuk!!

*gua mcm tau je skolah tu. hahahaha..!!

Hidney said...

hahaha gila lawak!
zaman kat kolej buat aku tergelak,
pergi surau buat2 warak,
walhal takut kena sepak,
dengan abg senior yang "ROSAK",
dan roommate yang dok memekak,
nyanyi lagu yg buat aku cuak...

;)

BudAk hijAu said...

sesat gile!!hahahahhaha...

Abaan Pok Ya said...

Budak tu dah bangang agaknye..mg skoloh SMKA maner..aku syak dh skoloh tu..rase cam ramai je saing2 aku tubik dari situ xpaka rawa..hahhahaha

diskopi said...

kalo nak layan artikel-artikel bi-lingual yang sempoi, santai, serius, politikal dan poyotikal, sila ler lawat blog studen UKM kat: http://diskopi.wordpress.com.

timer kaseh keraner kasi laluan.

Anonymous said...

gila bengong puak2 mu nie keri..

tp ada dok puak mu yg bang bunyi 'takbir raya'? lg lawak siut.. sampai berguling ustaz sekolah sy gelak.. sampai skrg kalau jumpa mamat tu mesti gelak punya la..

pikcik dinkk

k.e.r.i. said...

jlaa kimster ~
jeles gok la seposen dua.
tapi dakpe, kita dok mesia leh wak gok.

missy suzi ~
mazhab ayah pin la kut.

paiseh ~
kalu tahu wak senyap sudoh boh.
macam kentut senyap bau pe taik.

hidney ~
masa blaja memang besh gile.
jadi stok bahan lawak.

budak hijau ~
ko jangan sesat macam dia da la.

abaan pok ya ~
biar dok paka pun, janji sohor.
haha.

diskopi ~
lantak ko la.

pakcik dinkk ~
saya agak pakcik din la orangnya tu.
jangan tak nak ngaku.

aim-a said...

hehehehe...SHAM ek...:p

razifmustapha said...

hahaha ajaran sesat amek wuduk, member aku dulu asal balik asraman je, mesti time kt tempat wuduk sambil amek wuduk. "lama dah aku tak amek air semayang...."

k.e.r.i. said...

aim-a ~
kurang tepat la wak.
cuba lagi.

razifmustapha ~
yang tu da sah-sah balik asrama baru kenal air sembahyang.

Markmiez said...

walatakrabburzina...yeeahaa..

k.e.r.i. said...

markmiez ~
yo lo ko demo ni mie.
buat sokmo tapi gak.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.