Monday, December 1, 2008

aku memang bersemangat waja...

sekarang memang gila takde mood nak buat report. since minggu lepas da habis present ngan supervisor. rasa lega yang amat sekarang ni. lega macam baru lepas keluar tandas selepas 4 hari tak masuk tandas. kamu faham kan? ok.

mana tak lega, segala dugaan hidup berlaku sebelum presentation. pergi balik kerja dalam hujan, itu da berlaku sejak 2 minggu lepas. 2 hari sebelum presentation, kamu tahu apa jadi? laptop aku rosak. adoiyai, gila bengang + chuak. segala menda projek, backup, semua dalam laptop tu. walaupun backup ada, tapi tetap dalam laptop. tidak dapat tidak, repair je la solution dia.

pagi masuk opis, minta tolong encik basir.
(banyak betul nama encik basir dalam blog ni, sampai jadi feymes. terima kasih encik basir) try repair window, tak jadi. try format window, pun tak jadi. try scan antivirus, mungkin jadi, tapi kena tunggu lama. masuk lunch hour, aku da bosan tunggu. aku ni bukan jenis cepat sangat give up, tapi da takda masa nak menunggu. sistem tu pun tak 100% siap, lagi 2,3 inci nak siap. backup yang ada tu pun, 20-30% je siapnya.

pergi dynabytes (kedai komputer), suh apek tu check. godek godek godek, dia kata takleh nak repair. lantak la takleh repair ke, nak buang ke, yang tu belakang cerita. yang penting, aku kena ambil backup dulu. sistem memang da jadi arwah, sebab dalam C.

backup da ada, laptop pulak tak ada. masuk opis, si ila offer laptop dia sebab dia cuti dari rabu sampai ahad. owh, terima kasih. 2 hari 2 malam aku pulun, walaupun tak siap 100%. nasib baik banyak jugak yang siap, cukup lah sekadar nak present. nasib sempat buat kan. so, moral of the story, sila buat back up kerja2 anda.

notakaki : tangan aku laju je menaip hapdet blog. bila buka word, masyaAllah.

10 tukang komen:

Abaan Pok Ya said...

haha..mmg nasib baik sungguh la..waner kg lening..hujan x??

dMasyri said...

aku pun same mcm ko keri..
bila update blog laju je..
bukak je report aku mampu tenung je..
sampai naik juling dah biji mata ni..hehehe!!!

de_are_na said...

hahaha...stended la tu...bab blog..lajuuuu jek..nk wat keje..isk isk..maleh rasanya..

itu yg sampai hapdate blog kat tpt keje...oppss! ahaks!

paiseh said...

hmm.. sah2 deme ajin dh dop masuk jamban smpai pat ari. hahahaha.>!!

Lang Legar said...

sudah jatuh ditimpa tangga...
memang nasib si labu labi nie..

nis n4d (*_~) said...

banjir dop? huhu... kene ujan sokmo 2...

k.e.r.i. said...

abaan pok ya ~
kampong aku bereh.
dok tepi pata mana kena banjir.

dayang ~
juling takpe weyh.
jangan buta da la.

de_are_na ~
selama ni pun memang aku hapdet blog kat tempat keje.
(sori bos, saya tetap wat keje)

paiseh ~
memang ada pengalaman pong.
baunya dokleh bayang.
haha.

lang legar ~
bukan tangga, sudah jatuh ditimpa hujan.

nis_nad ~
dok banjir pun. naik air je sikit.

Lang Legar said...

owh itu baru betul,sudah jatuh ditimpa hujan..memang dugaannya...

missy suzi said...

haha.aku dh bes li,ko br pk wat repot!ahaKS~

Lang Legar said...

adik2 memang style camtu kak ujie hahahaha...

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.