Sunday, January 3, 2010

pengalaman saya menyambut tahun baru...

2 tahun lepas
masa ni masih lagi bergelar pelajar sepenuh masa. motor pun ayahanda tak kasi lagi. jadi tahun baru ke, merdeka ke, duk rumah jer. (sila baca : pangsapuri bunga raya.) malam tahun baru, semua pakat duk dalam rumah ngadap kamputer masing-masing. ada yang main game, ada yang layan movie, ada yang terbongkang. aku, bukak tingkap tengok je la bunga api memancut-mancut kat langit bandar Melaka.

setahun lepas
selama 3 tahun bertapa kat Melaka, tak pernah keluar untuk menyambut tahun baru. jadi tahun ni si Tochai a.k.a. 'saing kacip' masa tu mengajak keluar. bukan nak menyambut sangat pun, saja duk melepak-lepak kat Subaidah MITC. sampai tengah malam, sedar-sedar dah banyak kereta tersadai kat depan MITC. masing-masing stok nak sambut tahun baru sambil tengok bunga api. tapi semua hampa, takde apa-apa yang berlaku. masing-masing kira 3,2,1 sendiri-sendiri je.

tahun ni
alang-alang tahun ni duk Key Ell, nak merasalah sambut tahun baru secara berjemaah. urban sangat lah kunun nak sambut kat The Curve. sampai sana tengok manusia maha banyak. macam-macam pesen perangai manusia boleh dilihat. selisih bahu dengan artis pun konpem aku takkan perasan. bau pulak macam-macam. pesen sembur spray sabun sana-sini. nak menembak pun rasa ragu-ragu. tobat tahun depan tak datang dah.

Kan dah cakap ramai orang

Itu sabun, bukan air

Sini pun ramai

Fireworks #1

Fireworks #2

Fireworks #3

22 tukang komen:

semy said...

lenkali ikut gua..hahaha.nak menembak bunga api mana duduk kat tngh reramai...hahah

zonaku said...

ko salah tempat la........

moment said...

aku xpnh terfikir mahu smbut new year ke tempat2 mcm tu.. owh! sgt tak suka sesak2king ni..huhu

aku? call bebrapa org, then tdo..muehehe

Kuwe said...

aku sambut atas katil dpn laptop.amacam?

Sharif John said...

Saya sambut di Penempatan orang asli kampung lelar hehe

Ahmad Azrin Aziz said...

tu lah kl namanyaa..

Ahmad Azrin Aziz said...

tu lah kl namanyaa..

de_are_na said...

mcm de..lepak umah jer.tgk tv..sampai kul 12..kuar depan umah..tgk bunga api dari serata tempat keliling umah..habes bunga api..masuk lam umah lik..upload video masuk blog..hahaha..

Masy said...

x sambut pon.. dok dpn tv je aaahahahh

k.e.r.i. said...

semy ~
lu tak ajak weh. segan gua. haha

zonaku ~
tempat yang bersalah.

moment ~
dah memang hobi tu.

kuwe ~
lu memang rare.

sharif john ~
lu lagi rare bro.

ahmad azrin aziz ~
KL gua tak tahu lah. itu sipi-sipi KL.

de_are_na ~
kalau ioi mall ada bunga api, maybe boleh nampak dari rumah gua.

masy ~
gua tak boleh macam tu sebab rumah gua takde tv. heh.

mun_mradz said...

dah tu..ko pegi sambut kat kL...kalau tempat ko..takdenya jadi camtu aku ase...tulah...aku cakap ujan berlian kat negeri orang..ujan platinum kT tmpat sndri..berlian ngan platinum..ko pilih la...kalo aku platinum r..skang menda tu mahal..kua3x

shepha said...

terbaik.FIRST TIME EVER (note the capital letters).tahun depan gua nak pergi tempat yg lagi rare.ada beran?

Liliyuli said...

ko tak nak pergi lagi? tak best kew?

.mek.mizah. said...

hahaha..
1st time ever at the curve ke dear..
=P

sharamli said...

teng0k bunga api kat tepi tingkap lagik best kan?

ha3

rAmiZa.mY said...

ak sambut ngn sorg budak demam, sorg ag hampir saket mata amek gmba bunge api.
pastu msg2 kebuloq sdgkn ak n budak dmm da mkn pizza free..haha

shepha said...

budak demam masih hidung berlari dan batuk2.sekian

k.e.r.i. said...

mun_mradz ~
dah duk KL, takkan aku nak gi JB lak.

shepha ~
beran!!

liliyuli ~
bukan tak best. takut berjangkit H1N1.

mek.mizah ~
aku bukan macam kawan kau tu.
haha.

sharamli ~
tak best gak.
semua lelaki.

ramiza.my ~
aku pun sambut dengan budak demam gak.
lagi sorang nyaris kena langgar dengan kelinks.

rAmiZa.mY said...

ouh deym itu kelinks..
knape maw langgar itu budak..
ma-book ka?
itula, jgn jd manusia alpa..hahahaha

Jard The Great said...

keriiii.......... fes time kot aku ke sini..

k.e.r.i. said...

ramiza.my ~
aku tahu ko panas malam tu. haha.

Jard The Great ~
aku rasa ni seken time.

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.