Monday, September 22, 2008

sabau je la bulan pose macam ni...

kelmarin hari sabtu..arghh..sangat bosan..tak tahu nak buat apa...biasala la, hari sabtu kan...lepak dalam bilik, on laptop, dengar lagu sambil belek utopia yang lepas2...lepas satu, satu...tak hilang jugak rasa bosan...kena buat aktiviti yang berfaedah sikit ni...joging?? nak joging amende pukul 3 petang...matahari rasa macam sejengkal je kat atas kepala...tengah puasa pulak tu...kayuh beskal?? takde beskal la plak...since abis darjah 6, then form 1 masuk boarding school, aku da tak amek tahu pasal beskal aku...sedar2 da takde...entah kena curi atau mak aku da jual jadi besi buruk, aku pun tak tahu...

nak pusing2 kampung ngan motor, bosan jugak...pepagi lagi aku da pusing2 kampung...kang banyak2 kali pusing, orang kampung kata aku tayang muka pulak...daripada dok perabih minyak, baik aku basuh motor...da lama blue boy tu tak berbasuh...5 hari seminggu kena tunggang, da kotor la kot..basuh motor pun ok gak..kuar gak peluh barang setitik dua kan...

start motor, parking depan rumah...

a'an : pok mat nak g mane?

aku : nak basuh motor je...

( a'an a.k.a. anak sedara aku a.k.a. muhamad luqman farhan & pok mat; aku le...)

a'an : kenapa nak basuh motor?

aku : motor ni da kotor...mestilah kena basuh...motor ni macam kita jugak, kalo kita kotor, mesti lah kita kena mandi kan...sama lah macam motor ni...

a'an : oowhh...abis, motor ni puasa tak?

aku : mana ada motor puasa... dia bukan macam kita...

a'an : tadi pok mat kata motor ni macam kita...kalau kotor kena mandi...mesti la kena puasa jugak...

adeshh,terkena pulak aku...menyesal aku explain kat dia tadi...cam mana nak jawab ni...nanti kang salah jawab, terkena lagi aku...

aku : ermm...motor ni tak semuanya macam kita...ada benda yang dia sama macam kita, ada benda yang tak sama macam kita...paham??

a'an : owhh...kalau macam tu, besar nanti a'an nak jadi motor la...tak yah puasa...

pulak dah...lain aku explain, lain pulak yang dia paham...apa la loyar buruk sangat anak sedara aku sorang ni...kecik2 da loyar buruk...besar nanti kalo nak jadi loyar pun, jangan yang burok version...baik2 punya version,takpe...kalo jadi loyar buruk jugak, malas aku tak nak ngaku pak sedara...

9 tukang komen:

Munirah Abd said...

hahaha lawak arr anak buah ko ni kery..
nasib baik bulan pose kan..
kalau x...hahahha

dMasyri said...

hahaha..
patut la ko nak baling diorg dlm sungai..
camni rupenye perangai die..
hehehe..
sabar..sabar..

Lang Legar said...

haha sengal juge die kecik2 nie..
aku pn nk jd motor r..
honda C70 haha...

k.e.r.i. said...

kak mun ~ nasib baik bulan pose, kalau tak, aku da campak dalam sungai..

dayang ~ nanti kalo ko da ada ramai anak sedara, ko rase la..

zaren ~ fireblade la..besau sikit...huhu

sHe pHa said...

haha.
sekali kene la dgn anak menakan yg cinonet tu.hu3.
aku nnt nak jd viva.
mst tapayah posa gak kan?

Sarah Ezeeliya said...

siot ja..comel prangai anak buah ko nih..ermh layan kan ajer lah bebudak..zaman skunk nih mmg manyak cakap!!

k.e.r.i. said...

shepha ~ ish...viva kena poser gak..bile time sengkek, kena pose la..huhu

jijah ~ mula2 comel la nak melayan...lepas tu, mak aih, tuhan aje yang tau...

blog BeliBuy said...

org tua2 pesan la kan..dgnbudk kne ckp straight to the point (budak2 zaman sekrg nie klu xmenjawab mmg xsah)

d ! l l @ said...

hahhaa.. klakO ngak!

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.