Thursday, September 25, 2008

buka puasa kat rumah jugak yang paling besh...

bulan2 puasa macam ni, ramai aje yang ajak berbuka puasa kat luar... da orang ajak, kita ikut aje la kan... lagipun agak menyulitkan bila buka puasa kat rumah... paham2 je la bila perokok macam aku ni tak dapat lesen lagi... (jangan mak aku baca sudah...)

minggu lepas, buka ramai2 ngan staff tingkat 3 kat nor arfa complex craft... tempat cantik, makanan pun boley la tahan sedapnya... tapi makanan sikit sangat... lagi 2 partition dalam perut aku ni tak penuh...

2nd time buka kat luar, buka puasa kat masjid kampung aku... yang ni lagi haru, lauk tak cukup... semangkuk daging lembu kongsi 4 orang... kurma takde, sayur takde, air pun takde... just nasik + daging lembu, pastu minum air paip je... penat2 je tolong2 kat masjid petang tu.... tapi takpe, dapat pahala lebey kan... (kalo bagitau orang kat sini, agak2 dapat tak??)

dan selasa lepas, buka puasa kat tropix, batu burok... kali ni, tukar selera sikit... makan chicken chop... sekali sekala jadi orang putih, apa salahnya kan.. heh... ingatkan makanan orang putih ni sedap sangat, rupanya hampeh... siap rasa pasir lagi... adoyai... gila tak sedap... ngan bawang sekor2 besar bagak... ish, memang tak berbaloi... memang betol2 kena banyak bersabar la bulan2 puasa macam ni...

owh.. lupa nak bagitau yang aku makan kat tropix tu ngan ila, gee, kembar ila a.k.a. ya, adik ila a.k.a eppy & anak sedara ila ; fifi...


lepas solat maghrib, g Astaka jap... orang terengganu tahu la kot astaka tu pe menda... tempat shopping2 macam giant tu je... dan malam tu jugak terpaksa 'miss'kan teraweh... sedey betol... huhu... tak cukup lagi ngan window shopping, lepak kat pantai batu burok pulak... tapi tak lame pun, sebab aku da penat gile hari tu...

5 tukang komen:

missy suzi said...

ayt xbley bla..
tpakse "miss"kan terawikh..
hahahahahahahahaha~

Big Mamma Bukhari said...

ASSALAMUALAIKUM..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. MAAF ZAHIR DAN BATIN.. SEMOGA BERGEMBIRA BERSAMA KELUARGA DI HARI RAYA NAN MULIA ITU NANTI.. INSYA ALLAH..

<< jeff >> said...

>> salam Aidilfitri untuk anda sekeluarga...
>> moga bahagia di Syawal mulia...
>> andai ada salah silap terkasar bahasa...
>> ampun serta maaf juga dipinta....

nis n4d (*_~) said...

bes ngat kuo buke... dOp dpt lesen merOkok lg ek.. bleh aa sggh umah ye, bgtau mak ye.. hahaha...

k.e.r.i. said...

ujie ~ ko jeles ngan aku kan? sebab ko memang konpem miss teraweh..haha

big mamma bukhari ~ waalaikumussalam...selamat ari raye jugak ye kak...

abang jeff ~ salam aidilfitri jugak...dan maaf zahir batin...

nad ~ meh la singgoh..no hal la pasal tu...huhu

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.