Saturday, May 17, 2008

journey to the west..

2 mei aritu, aku, tochai ngan shepha jalan2 kl.. dari kl, aku balik terengganu dan si shepha balik penang dari kl.. si tochai, lepak kat kl dulu katanya..

kami gerak lebey kurang kol 9 kot.. tak ingat da.. sebelom gerak, isi perot dulu.. lapau gile maa.. dari siang tak makan pape.. da la penat ngangkut barang masuk keta.. memang penat.. kami isi perot kat d'nangka jer.. lepas ni bila lagi nak makan ngan tochai kat d'nangka kan.. hoho.. adli ngan ihsan pun ikut sekali.. terjumpa wanna, sapik ngan kawan sapik la plak..

pas perot da penuh, kami memulakan perjalanan.. si driver steady je bawak, sebab takdela nak rush sangat.. on da way tu, sempat gak la singgah kat hentian seremban jap.. lebey kurang kol 1 lebey kot, kali sampai kat umah mak sedara tochai kat cheras.. mase sampai, kebetulan bapak dia ade kat sane gak, tapi ngah berdengkur.. ngeh ngeh.. pas angkut semua barang masuk dalam umah, kami gerak pi putrajaya plak.. haha, jalan sakan kami malam tue.. si arcmal da siap tunggu kat sana da..

sampai je putrajaya, kami tuju jambatan yang macam kapal layar tue sebab pakcik tu tunggu kat situ.. entah ape entah nama dia, aku pun tak sure.. si tochai boley plak sesat kat putrajaya tu.. haha, siap tawaf bukit istana tu sekali.. akhirnya, sampai jugak kat jambatan tu.. aku ngan shepha ape lagi.. terus beraksi!! haha.. mamat tu 2 orang cam biasa le, kalo da berjumpa, keta la jadi topik perbualan.. lagi2 la dua2 bawak ikan.. hoho..


lepas rewang2 kat sane, arcmal ajak g uptown damansara.. aku ikut je la.. lagipun mane penah jejak kaki kat sana kan, mase ni la nak try jejak.. jauh jugak la nak pi sane.. sampai2 je, berfotogedik lagi.. haha.. overall, ok la uptown tu.. gelap mate jugak tengok baju2 kat situ.. tapi mase kami sampai tu, banyak peniaga da nak tutup.. so, kami makan je la kat situ.. sambil dengau manusia2 menyumbangkan lagu memasing.. serius, gegendang aku macam nak pecah je rasenya.. haha.. kami lepak sane sampai kol bape eh?? dekat2 ngan subuh jugak la kot.. sebab mase sampai umah makcik tochai, bilal da azan da.. terus solat, then mandi..


pagi tu, opah tochai ajak breakfast kat kampung baru.. kami pun ikut aje.. kampung baru ni pun aku tak penah jejak gak..haha, betapa jakunnya aku.. padahal g sana makan nasi lemak je pun.. aku makan ape menda ntah name dia.. boley tahan la tak sedap dia.. kalo tahu, aku makan nasi lemak je.. tak sedap2 pun, bapak tochai banje breakfast kami, hehe.. thanx yer pakcik khairul azhar.. pas breakfast pun masih sempat berfotogedik.. hehe..

sampai2 je kat cheras, semua terbongkang.. kenyang + ngantuk.. lepas zohor baru semua bangun.. haha.. pas siap2 + makan tgh hari, kami gerak pi pudu.. aritu ari sabtu, agak jem la kl tue.. sampai pudu pun da dekat kol 3.30 petang.. bas shepha kol 4 petang, aku plak kol 4.30.. pas anta shepha, tochai lepak ngan aku jap pastu baru balik.. tinggal la aku sorang2 melangok kat situ.. kol 5.30 petang baru bas sampai.. hampeh...

16 tukang komen:

sHe pHa said...

weh.ade beberapa keslhan di ctu oke

*satu,korg amik aku kul 10.30 tau,bkn kul 9

* hg mkn LONTONG la chek

* lontong sedap arrr!

isk kalo ade 100 pun dlm poket ckup aku nak sopping2 kat uptown tu kan?huhu.ni ade seploh hengget je.adui~

k.e.r.i. said...

aku da lupa la shepha..
blog ni pun mengambil beberapa hari untuk disiapkan..
haha..

aku x suke lontong..
nak muntah aku..

len kali la shopping kat uptown..
oh yeah...

razifmustapha said...

hah! baru skang reti upload. ape nak jadi dengan yubiyu skang ni, kurang komitmen. huhu asyik berjalan makan angin je, buang angin pun selalu gak

-miyn- said...

raya2 mkn apa abg keri? lontong pon nak muntah, hahaha..

*tp lontong jual mmg selalu tak sedap..hihi..

k.e.r.i. said...

ajip ~ nak kasi komitmen cam mana, tenet takde maa..malam tadi lepak kat mitc main wireless semata2 nak update blog..kurang komitmen lagi ke tu?haha

miyn ~ mane penah makan mende alah lontong mase raya miyn oit..seumur hidup tak pernah...

Nurul Hidayah said...

kita sama lg la keri.
aku pon x ske mkn lontong.
nk muntah rasa ble mkn.

k.e.r.i. said...

ala ko dayah..
semua nak sama ngan aku...
hahaha...

misch suzi iryanti fadilah said...

isy..lontongla sedapppppp..
jgn jakunnnnn kut..
xmkn lontong dok bentong r wei!!!
hahahahahahahahhaha~

sHe pHa said...

tgk aku ngan ujie.
walopun org utara.
kami tetap gemarkan lontong.

(eh jap.ujie org utara ke?ke bakal husband dia org utara?hahahahahahha.-aku sdg gelak gulin2-)

razif - a'ah kurg komitmen la UBU.ramai dh tak update blog.aku tatau dh ape nk baca.last2 aku bc BeritaHarian.hoho

k.e.r.i. said...

ujie ~ ye ke sedap? serius, aku tak penah rase makanan tak sesedap seperti itu..
maybe makcik tu tak pandai masak kot.haha

shepha ~ hang pun makan tak abis jugak..hahaha

misch suzi iryanti fadilah said...

ko nk mkn lontong sdap x??
meh..nant aku bawak ko p tmpt plg best..aku open table la...
jommmmmm..
aku akan aja ko mkn lontong..
sdapppp jonnnn!!
jgn kan lontong..smue mkanan selatan..uihh..tiba2 aku jd lapaq plak ckp psl fud nih..ahhaha..
nant de rezqi kita g mkn samee2 wei..
hahahahaha~

misch suzi iryanti fadilah said...

syipa oii..
insyaallah..SUAMI sy ORG UTARA..doakan kami..
hahah(GELAK GULING2)
CUMA XTAW BELAH MANA WEI..
ALOQ STAQ KA KUALA NERANG KA..
HAAHAHAHHAHA~

k.e.r.i. said...

amboi ko ni ujie..
degree belom abes, da nak menggatal nak kawen yer..
hoho..

ko nak open table ke weyh?
wahh, ini sudah bagos..
peluang baik nak merasa duit ujie..
hahaha..

sHe pHa said...

keri ~ aku mkn tak abes sbb SGT bnyk oke.bukan sbb tak sedap.sia2 je pakcik khairul azhar banjer kite.huhuhu.

ujie ~ kalo nk open table aku ok je kan keri kan?
kata nak sm2 single ape ni???siap ada option lg ni.huhu.
kau tetap pergi meninggalkan ku sendiri.huuu~

k.e.r.i. said...

shepha ~ sangat banyak? bukan ke hang memang makan banyak ka?hohoho

ujie ~ bagos ujie, cari calon skang..jangan nanti da keje baru terhegeh nak cari laki..
wakakaka...

Fendy said...

auw~

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.