Wednesday, April 13, 2011

wedding yang kompius.

pagi Sabtu wikend lepas lepas, aku dapat SMS dari Aima;
"nak gi tak wedding Erina?"

aku menjawab dengan bertanya balik "bukan esok ke?"
lepas tu dia call. bla bla bla entah apa makcik tu membebel aku tak ingat dah. jadinya, cepat-cepat pergi mandi sebab nanti dia dan suaminya; Encik Jack akan datang ambil aku kat rumah dan terus ke tempat kejadian a.k.a majlis perkahwinan Erina.

dalam kepala otak aku kompius lagi sebab seingat aku wedding Erina hari Ahad dan hari Sabtu tu adalah wedding Pokcik; budak kelas aku.

dieorang sampai, naik kereta, tuju Shah Alam, dan berjumpa dengan mereka ini.

Photobucket
Photobucket

sambil makan sambil mengumpat sambil cer citer cer citer sambil SMS budak-budak kelas.
"korang gi tak wedding pokcik?"

haram. sorang pun tak reply. alang-alang aku dah kat Shah Alam, ingatkan nak gi wedding Pokcik terus.

tak lama lepas tu Liki telefon.

"wedding Pokcik esok lah gilo, bukey arini"
"eh, bukang arini eh? seingat aku arini sebab aku tulis dalam organizer hari ni wedding Pokcik, esok wedding saing aku"
"mung tertukar tu. aku tengoh tengok fesbuk ni. dio royak esok"
"ouh. esok eh? haha. bereh. esok mung amek aku"
"demo ri, tok sabar nok tengok Pokcik nikoh"
"haha. Liki gilo"

dengan rasminya aku telah tersalah tarikh. makanya, keesokan harinya yakni hari Ahad aku ke Batu 3 menghadiri wedding Pokcik pulak.

bila masing-masing dah masuk alam tiap-tiap-bulan-dapat-gaji, masa wedding saing-saing lah masa nak berjumpa saing-saing yang lain. hari-hari lain semua sibuk kerja kot. orang lain pun sibuk kumpul duit nak kahwin jugak dok?

Photobucket
Photobucket
Photobucket

tahniah diucapkan kepada Pokcik & Syakirah dan juga Erina & Amir. tak sangka Pokcik dah jadi laki orang. haha. dan bak kata Erina "dah boleh pegang tangan dah!"

notakaki : kita tengok siapa punya turn lepas ni. yang pasti turn aku last sekali. muahahaha!

9 tukang komen:

Masy said...

ye ke mung last.. macang dok cayeeeee je muehehehehe

HEMY said...

ha..keri..masy dh bagi hint tu...tunggu pe lagi.tkkan nk tggu last...beliau tu dh makin tua...ahahahahaha

❀aRaBeLLa❀ said...

alhamdulilah ko berkata begitu..ahahah

Siti said...

molek kawin muda. tua2 kekgi dok sibuk ambik ator anok sekoloh...:P

p/s: jambunya kawan2 deme...

Masy said...

bongok la anul hahaha

k.e.r.i. said...

masy ~
dok caye sudoh.

hemy ~
tak. dia sebenarnya nak jadi 2nd ko.
haha.

arabella ~
alhamdulillah kenapakah?

siti ~
yer sungguh pe kak kata.
reply p/s : jambu lah sangat.

masy ~
aku setuju 1000 kali. LOL

ama said...

last turn tu bila? cecite cecite

Erina Asmawani said...

orang yg selalu cakap last2 ni yang sebenarnye awal nanti..kite tengok nanti cane..hehehe..

maceh sume sbab sudi hadir.I love u olls!

k.e.r.i. said...

ama ~
tunggu lah bila jodoh dah sampai.

erina asmawani ~
tak mungkin dalam masa 3 tahun ni.
hihi.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.