Friday, June 18, 2010

gembira! gembira! gembira! gembira! gembira! gembira! gembira! gembira! gembira! gembira!

kenapa ada gembira! sampai 10 kali? sebab aku kena tag dengan kak Masy pasal 10 benda yang menggembirakan aku. tapi kena tag takde lah menggembirakan sangat.

1. dapat jumpa keluarga. mak bapak, abang-abang, kakak-kakak, anak-anak saudara, semua ahli keluarga lah senang cerita. keluarga aku besar kau tahu. kalau semua kumpul masa hari raya memang tak muat rumah ah. pastu duk cerita pasal hal masing-masing walaupun dah tahu cerita dari Facebook.

2. aku juga gembira bila aku ambil gambar, gambar tu menjadi. benda dah minat (walaupun tak berbakat), sekali dapat ambil gambar cantik, memang puas hati. gembira tak terkata wa cakap lu. lantak ah orang nak cakap aku poyo pun, memang aku poyo pun. LOL.

3. keluar dengan kawan-kawan pun gembira jugak. tak kisah ah keluar lepak karok ke, gi holiday sama-sama ke. lagi-lagi bila keluar dengan kawan sekepala gila-gila pastu lepak sampai tengah malam. pastu bahan sana-sini. gelak sampai nak keluar anak tekak.

4. bila benda yang dirancang semuanya menjadi, mesti lah gembira kan. rancang baik punya, pastu pada hari kejadian, semua ikut flow. wah. gembira tak terkata.

5. dapat makan kek. betul, aku gembira bila dapat makan kek. lagi lah gembira kalau kek itu kek coklat. walaweh. hantu kek betul aku ni. tadi pun aku makan kek Secret Recipe. nyum nyum. terima kasih yer Ramiza.

6. dapat hadiah atau duit. tak payah cerita banyak. semua orang suka, tambah lagi bila hadiah tu ada dalam wishlist. heaven.

7. sambutan hari lahir mengejut! memang aku suka dan gembira ah. pastu siap ada tambahan dari point #5 dan #6 bersama-sama dengan point #1 atau #3. double triple empat-el gembira lah jadinya.

8. dating tengok wayang makan jalan-jalan kat taman. lalalala~

9. buat programming pastu takde error. whoah! rasa nak berlari dalam opis sambil angkat baju letak kat muka macam player bola baru lepas sumbat gol.

10. bila boleh buatkan orang lain gembira, aku pun tumpang gembira. (ini serius)

dengan setelnya tag ni, bermakna sudah setel arahan supaya melangsaikan tag ni sebelum aku kena bedah esok. ouh, bab kena masuk hospital ni aku tak gembira.

9 tukang komen:

Erina Asmawani said...

semoga selamat semuanya. Bye2 si bongsu ;)

ohh..hantu kek ropenye..jarang laki suke mkn kek..ko ni spesies rare nih ;p

rAmiZa.mY said...

same2...

sila sediakan kek aiskrim baskin robin utk bday aku tahun ne ye

Masy said...

mekasih laaa sbb sudi jawab hehehe tp akak setuju bab amek gambar pastu menjadi. perghhhhhh rasa mcm nk soyat2 je pic tu pastu cantum blk hahahahhaha

apsal kene bedah ni?

h a n i e said...

owh..selamat kena bedah lah ye..

:P

nt nak buat kek coklat lah..nyam2...pastu tag ko kat fb..wallaweii... hahahaaha!! *keji*

nuyuljana said...

gembira nya die

:)

Liliyuli said...

aku rasa ko lagi gembira selepas jumpa aku..lalala~

*~ aRaBeLLa ~* said...

no 9 terbaekkkk!

motip liliyuli komen cengitu?liliyuli ajak ngedate ke?ekekekkekek

shatilah zakaria said...

gembiranya!!

suka yang 9#
sesape pun hepi kalo run coding tanpa error.yippi!

kalo ak, pas berjaya buat yang 9#
mesti sambut yang 5# plak.
walaupun xde besday sesape..

woaahh gemuk la akhirnya!

k.e.r.i. said...

Erina Asmawani ~
haha. rare lah sangat.

ramiza.my ~
birthday ko bile eh?
>:)

Masy ~
kite memang ada something in common lah kak. muahaha
lupa lah tu aku sakit gigi.

h a n i e ~
ko memang keji pun. tak cakap pun aku dah tahu.

nuyuljana ~
yer, saya gembira.

Liliyuli ~
bukan ke ko yang gembira nak jumpa aku?

arabella ~
dia memang gitu. ajak pakai hint.
LOL

shatilah zakaria ~
ini lah satu-satunya benda yang menggembirakan bagi pengadap coding.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.