Tuesday, February 23, 2010

dah macam tengok tv...

Adnan Sempit


filem ni tak payah lah nak cakap apa-apa. rasanya semua orang dah tengok kut. masuk panggung, gelak gelak gelak, habis. memang sekadar bahan gelakan sahaja. trademark dia 'dalam hati ada taman' tu semua orang tahu aku rasa. dengar cerita dia punya kutipan cecah RM 5.5 juta. mana tak cecah RM 5.5 juta, aku gi tengok sampai 2 kali.

Percy Jackson and The Lightning Thief


agak terbaik. kenapa ada perkataan agak di situ? sebab kurang ciri-ciri tahyul yang ditonjolkan. si Percy ni kurang guna dia punya kuasa yang dia warisi dari ayah dia. kata anak dewa Poseidon kan, apa kes tak nak guna kuasa. manusia yang ada kuasa sikit pun selalu salah guna kuasa. err, maaf yer kepada yang terasa. rasanya filem ni macam filem Harry Potter jugak, ada sambung-sambung.

Lu Pikirlah Sendiri de Movie


abaikan cara dia mengeja 'Pikirlah' dan 'de'. merosakkan Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris sekali harung. tapi takpe, jalan cerita filem ni masih boleh diterima. walaupun lawak dia macam haram peringkat tengah-tengah, tapi ada jugak moral-of-the-story dari cerita ni yang boleh diaplikasikan kepada diri sendiri.

Valentine's Day


sebab utama nak menonton cerita ini adalah Taylor Swift. tak kenal? apa punya katak lah kau ni. penyanyi yang bertukar! menjadi pelakon ni menang Grammy Awards kut hari tu. tengok gambar dia kat desktop wallpaper housemate aku macam cun. rambut ropol-ropol macam Barbie. sekali tengok dalam filem ni, erkk! worst than expected. hampa dan kecewa.

My Name is Khan


cerita ni belum tengok. brader ni cakap macam best. kena tengok dulu baru boleh kutuk.

notakaki : malas nak reviu panjang-panjang. kang jadi blog filem plak.

13 tukang komen:

Shepha said...

let's say out those three little words.

"let's get naked"

-valentine's day movie-

cam ce.baik punya rumantis.sekali ayat tu yg kuar.
haha


can't wait bertemu bintang pujaan hati.

it'd be the 4th time gua tengok hindustan kat wayang.cool no?haha

Ahmad Azrin Aziz said...

gua dengan panggung wayang memang tak kacip..

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

rumah kat subang tu mahal siot...deposit 2k..mane nak mencekau...tp dia ckp bole bayar rm1250 dulu...bulan depan bayar selebihnya sekali dengan sewa rm500...


p/s : sponsor la gua beb...hahaha

paiseh said...

lu banyak sepedo bulih folow xpe la~

Munirah Abd said...

my name is khan dah donlod dah..nnti nak tgk..wuuuhuuuuuuuu

k.e.r.i. said...

shepha ~
ending citer valentine's day memang terbaek woh!

ahmad azrin aziz ~
gua buat-buat kacip je ni.

chaireel azizee ~
nak sponsor pelempang boleh sangat-sangat.

paiseh ~
sepedo tu amende?

munirah abd ~
sebelum blah dari KL sila kasi aku dulu yer. haha.

HEMY said...

pergh...byk movie ko layan bebbbb

sharamli said...

apasal x ajak aku p0n

.mek.mizah. said...

semangat ko pegi tgk 2 kali si adnan sempit tu. haha

Kuwe said...

aku baru tengok 2 dari 5 kat atas.
dua aku tengok sedap sedap.
sebab cerita level tapak kaki aku tak layan.



heh.

nuyuljana said...

wa tunggu rempit v3. trailer die mcm sama dgn adnan sempit.

k.e.r.i. said...

hemy ~
panggung tayang banyak filem, aku gi tengok jer. haha.

sharamli ~
kang ajak banyak songeh nak gi kencing plak masa tengah tengok wayang.

mek.mizah ~
2nd time tu orang belanja.
layankan ajer.

kuwe ~
level tapak kaki bergantung pada orang.

nuyuljana ~
citer tu ada lisa surihani. woot woot

Masy said...

dua filim pertama sudah ku tonton. jom tonton filim terakhir itu. jom jom!

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.