Sunday, August 10, 2008

ade ke catridge kaler putih?

* semua ni berlaku kat dalam opis *

pagi tadi encik xxxxx suh kak nor siapkan itinerary untuk ABP...
tu pun lepas naik minum ramai2..(memang kami selalu buat rombongan minum secara berjemaah kat kedai belakang tu..)
tetibe encik xxxxx tanya aku..

encik xxxxx : keri, boleh ke kita print kaler putih?
aku : (blur kejap) entah la encik xxxxx...rasenya takleh kot...sebab mana ade ink kaler putih dalam printer...
encik xxxxx : uik, ape plak takde...kan dalam skema kaler, kalo campuran semua kaler, akan menghasilkan kaler putih kan...
aku : memang betol...tapi tu untuk cahaya je encik xxxxx...kalo campur ink ni, setahu saya takleh...

( perbualan di atas telah diconvert dari bahasa terengganu ke bahasa kuala lumpur )

lepas pung pang pung pang gaduh ngan encik xxxxx, aku cakap kat dia...

aku : camni la encik xxxxx, kita try tengok...kita buat pape yang kaler putih, then kita print atas kertas biru tu...

( perbualan ini juga telah diconvert )

tapi tak lama lepas tu, takde pun aku try nak print sumthing kat atas kertas biru tu..
sampai la satu masa, beberapa puluh minit lepas naik dari lunch...

encik xxxxx : gee, sijil untuk ABP da siap ke belom?
gee : saya da siapkan...encik nak tengok ke?
encik xxxxx : boley jugak...try print kat atas sijil tu terus la...


( fyi, sijil tu kaler emas, dan logo GP ade kaler putih...)

prung prang prung prang ( ni bunyi printer kat sini...)

encik xxxxx : keri, ni jadi je kaler putih kalo print atas sijil ni..
aku : (sambil menjenguk sijil kat tangan encik xxxxx...) ha'ah la encik xxxxx, memang jadi la...jadi 'abesss'....hahahaha....


moral of the story??......korang piker la sendiri....ngee~~

10 tukang komen:

Seyn said...

hye keri:) seyn da ada blog mengarut. mengarut ok? untuk sementara waktu saja. nanti bila dah matang kembali, justeru itu hilanglah karut. jadi harap-harap diberi sokongan untuk sementara waktu ini. terima kasih:)

Jathniel Tong said...

!!!
??? hahahaa...

Anonymous said...

adoyaiii....sekali imbas je aku tgok head title ko aku dah gelak. Dah amek report kt utem ke?

k.e.r.i. said...

sape la anonymous ni?
belom amek maa..
cam mana nak amek, jauh nun di sana..
btw, tesis da siap ke?

sHe pHa said...

kalo pakei kertas kaler itam?
bagaimana pula?

k.e.r.i. said...

tuh la masalahnya shepha...
kalo kaler lain boley la print..
kaler putih yg menjadi persoalannya..

Anonymous said...

sowy ar keri.Saje wat ko suspen....hehe.. nih ak la, aishah yg comel tuh...wahahahaha..k la, da..!

seepoot seedoot said...

aku dah ada blog sendiri...seepootseedoot.blogspot.com

k.e.r.i. said...

aisyah ~~ cumell la sangat...

rino ~~ welcome to blogworld..huhu

amerbourdon said...

bole ke print kaler putih??

hahaha..saje nak tambah fenin ko dengan persoalan ini..huhu..

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.