Monday, May 7, 2012

Hakim + Irah, Bandung.

Beberapa bulan lepas (ya, aku tahu aku dah lama tak update blog. itu lain kali aku cerita), Hakim yakni housemate aku ada tanya mana tempat honeymoon yang best. Aku jawab secara sarkastik 'aku tak pernah gi honeymoon, so aku tak tahu haha'. Katanya, dia tanya sebab aku selalu travel sana-sini. Jadinya, aku suggest lah Bali. Walaupun aku tak pernah jejak Bali, tapi aku rasa itu lah tempat honeymoon yang orang selalu gi.

Dia tak nak Bali. Lepas tu aku cadangkan Krabi, Thailand atau Bandung, Indonesia. Lepas pung pang pung pang, dia dengan bini dia (masa tu baru tunang lah) nak gi Bandung. Aku pun ok lah, aku boleh cadangkan tempat-tempat yang menarik dan aku pun dah ada supir kat sana masa aku gi tahun lepas.

Tup tup dia kata nak ajak aku sekali. Bini dia a.k.a Irah pun suruh ajak aku sekali. Aku macam err, kenapa nak ajak aku? Korang nak honeymoon kot, nak bawa orang lain buat apa kan? Macam-macam lah reason dia kasi. Tak biasa kat negara orang lain, takut sesat lah, takut kena culik lah, itu lah, ini lah. Err.

"Takpo Do, kawe support demo"

Apalagas, aku terus setuju. *muahahaha*. Maka start dari situ aku jadi honeymoon planner dieorang. Dah alang-alang mengikut pengantin baru, aku pun konon-konon lah jadi photographer post wedding sekali.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket

Terima kasih lah kepada Hakim dan Irah kerana men-sponsor aku gi Bandung. Boleh tahan banyak jugak lah si Irah ni shopping kat Pasar Baru sampai kena tambah luggage. Haha.

Rasanya belum terlambat untuk aku ucapkan Selamat Pengantin Baru dan semoga berbahagia bersama hingga ke akhir hayat.
Tahniah bro!

notakaki: Nasib kami tak berapa baik sebab masa gi Kawah Putih hujan turun dan angin sangat kuat!

12 tukang komen:

HEMY said...

aku leh tgok satu je gambo nyeee

zonaku said...

hebat diorg... g honeymppn pun be OP



kelassss!

hanie said...

owh... keri dah update belog.
kagumnyee..kagumnyee...

hahahahah!

❀aRaBeLLa❀ said...

boleh tahan rare siap ada OP untuk honeymoon dan bertambah rare lagi bila ajak member join sekaki gi honeymoon..hahah

k.e.r.i. said...

HEMY ~
internet kau lembab tu.

zonaku ~
hebak hebak.
nanti ko nak honeymoon ajak lah aku sekali.
tapi ko kena kahwin dulu lah.
lalalala.

hanie ~
setan ni dah mai daaahhh. HAHA

arabella ~
aku rasa sekarang trend gi hanimun bawak OP as post wedding photoshoot kot.
aku rasa je lah.

Darab Dua said...

laa.. ada belog mat keri ni. ingat ada tuiter saja. kah kah

speedrider said...

Wow!!!!!!!!! keri hapdet bloggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg~

Masjid tu dah sampai. Dalam masjid ada amik gambo tak? Cantik tuuuu

Erina Asmawani said...

bagus gak idea bergambar time hunnymun ni kan..dari bergambar pre wed dok terpegang2..time hunnymun dah halalan toyyiban, jadinya bebas nak bergambar..good idea! n nice pictures!!

rAmiZa.mY said...

aku kawen nt ko ikot aku g hanimun gk nak?
ko kan tripmet tegar aku, tp tix bayor sendiri la..
muahahaha

Masy said...

sape2 nk hanimun pasni silalah ajak aku. sponsor siaapppp.. aku snap guna hempon je laa tapi. hehe

hajiMete said...

ammboiii sonoknyerr gi Bali tuuu.. ehhheee

k.e.r.i. said...

Darab Dua ~
lu ni Di, jangan lah pendek sangat memori tu.
kah kah kah!

speedrider ~
kau punya 'g' tu tak boleh banyak lagi dah?
ambik gak dalam masjid tu.
memang cantik!

Erina Asmawani ~
thanks Mama Aqil!

ramiza.my ~
tunjukkan aku bakal boifren ko dulu baru kita wak kiro.
muahahaha.

Masy ~
taktik nak gi jenjalag free lettew.

hajiMete ~
Bali padia?!
Bandung lah.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.