Sunday, January 1, 2012

entry cliche sempena tahun baru 2012...

hari ni: 1 Januari 2012.
hari pertama untuk tahun baru.
(lupakan filem 2012 yang sekadar hiburan itu)

bila sebut pasal tahun baru, benda-benda cliche yang selalu datang on the spot dalam kepala otak adalah (1) sambutan tahun baru, (2) azam tahun baru & (3) memori tahun sebelumnya. setakat ni, itu je yang terfikir dalam fikiran aku.

bercakap pasal sambutan tahun baru, yeah, biasanya ramai yang eksaited nak sambut.
pesen yang eksaited terlebih ni biasanya golongan #BBNU.
takpe lah, biarkan mereka menikmati zaman remaja.
aku dulu pun sama jugak. sanggup redah The Curve yang maha sesak tu.
first time ever lah katakan.

semalam punya sambutan, err bukan sambutan pun sebenarnya.
aktiviti malam tadi adalah makan-makan bersama keluarga Zaren sempena birthday dia 17 Disember tahun lepas.
(cewah. tulis tahun lepas bunyi macam dah lama gila je)
sembang sembang cerita itu ini sambil layan bola Blackburn vs padan-muka-MUrah-kalah-haha!
makan lagi sembang lagi sedar-sedar dengar bunyi bunga api dari The Curve sebab kami makan kat Rasta TTDI.
ada yang kata sambutan tahun baru paling bermakna adalah bersama keluarga.
dah keluarga sendiri jauh sangat, tumpang keluarga orang lain pun jadi lah.

bila bercakap pasal azam pulak, hah! yang ini paling popular.
soalan ni sangat selalu digunakan oleh wartawan-wartawan untuk diajukan kepada artis-artis; cliche.
nak makin itu lah, nak makin ini lah.
kat facebook/twitter pun banyak je yang post pasal azam tahun baru masing-masing.
(termasuk lah aku. tapi aku cakap satu je. hihi)

tapi kan, tak ramai yang aku kenal/tahu, yang betul-betul capai azam masing-masing.
ada yang berazam nak berhenti merokok, sampai sekarang pun masih merokok.
ada yang berazam nak tamatkan zaman bujang, sampai sekarang pun masih bujang.
ada yang berazam nak kurus, sampai sekarang pun tak kurus jugak.
ada yang berazam nak itu ini, sampai sekarang pun itu ini jugak.
jawapan yang cliche: kita yang merancang, Tuhan yang menentukan. agreed!

aku?

tak pernah ada azam kot. ke ada? lupa dah.
kalau ada, azam aku untuk 2012 adalah untuk ingat balik apa azam aku untuk tahun-tahun sebelum ni.
(yang masih belum terlaksana sahaja)

perkara paling last : memori tahun sebelumnya, or to be exact, memori 2011.
kalau nak selak balik satu-satu, banyak woh.

tahun lepas, macam orang lain, banyak benda dah berlaku.
kehidupan peribadi adalah normal. kenal kawan-kawan baru, bertukar-tukar status, ahli keluarga bertambah, normal things, u know.
lagi, jatuh motor lagi.
lagi, tukar kerja lagi. (15 hari sebelum tahun baru)
yang paling aku ingat; vacation. haha!
Krabi checked, Mabul checked, Bandung checked, Jakarta checked, Surabaya checked, Jogjakarta checked & Singapura checked untuk kali kedua.
dan untuk tahun ni, vacation akan dikurangkan. kot?

tahun lepas jugak ramai kawan-kawan yang dah kahwin/ada anak.
Alhamdulillah. untung lah dah boleh potong satu matlamat hidup.
ada jugak yang dah beli kereta. yang tukar kereta pun ada, yang dah beli rumah puuunnn ada.
uish, kaya kaya.

drama Melayu toksah cakap lah, berlambak, bersiri-siri.

senang kata, banyak bebenor perkara yang berlaku disekeliling sepanjang 365 hari yang lepas.
pahit, manis, masam , masin, pahit nepang, tawor heber, kelat, pedas dessik, semua ada.
bila dah campur semua rasa, baru lah kehidupan namanya.
Life is a story, aite?

eh, panjang pulak aku duk taip entry ni.
biasalah, sekali sekala taip entry ikut sedap jari, macam ni lah jadinya.
padahal tengah demam + sakit tekak + batuk + selsema ni <-- ayat mintak simpati.

pape hal, SELAMAT TAHUN BARU 2012. *cliche*
semoga menjadi manusia yang boleh digunakan pada masa hadapan.

notakaki: damn! tahun ni aku dah suku abad.

7 tukang komen:

Hamizahms. said...

selamat tahun baru keri!!
setahun xjumpa bagaimanakah rupa muu..
gahaha

p.s : dgr cte dh pandai kua dating skang.. ehem3..

rAmiZa.mY said...

Haha amboi mekkkk...
Org tu pun sama padahal
Hihi

Btw, xde la lebey kurang pun..
Aku nk tulis gk psl vacation, tp lupa n nk cepat sbb da nk kt kul sploh thn lepas..haha

k.e.r.i. said...

Hamizahms. ~
selamat tahun baru Mek.
ko lah takde masa nak jumpa aku.
sibuk deting aje kejenya.
haha!

ramiza.my ~
dah nama pun entry cliche, mesti lah lebih kurang. LOL

Masy said...

aku bengang dengan list vacation itu.
rasa mau mencarut.
tapi azam aku adalah nak kurangkan mencarut.
ok jangan percaya.

tak melake le tak mencarut. HAHAHAHAHAH

missdee said...

selamat tahun baru keri. ilek lah..baru suku abad je..hehehe

Odette said...

yg gua xphm mcm mna lu bleh anggap life 'bertukar-tukar status' tu normal.. dah mmg norma lifestyle playboy ke? haha

k.e.r.i. said...

Masy ~
tahun ni ko dah boleh pintas aku untuk kategori jalang-jalang.

missdee ~
selamat tahun tak berapa nak baru missdee.
hiuhiuhiu.

Odette ~
ini Harry lah.
biasa lah tu.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.