Monday, April 14, 2008

take 5 & tag 5...

tag kali aku kene dari along arman...
sori long, sebab lambat menyelesaikan tugas yang diberikan olehmu ini... hoho...
memandangkan aku ngah take 5 dari menyetelkan Projek Sayang Menyayang aku, so alang², buat tag ni sekali...

rules of this tag...
"ceritakan 5 perkara yang berlaku dalam hidup anda"
( kunun2 along ngah cakap face 2 face la ngan aku ni..hahaha..layankan aje)

1. masuk tadika mase umor 4 tahun...awal gile masuk sebab mak bapak aku nak suh aku cepat pandai... padahal reti membaca & menulis mase umor 5 tahun... umur 4 tahun tu main² jer.. haha...

2. masuk sekolah rendah mase umor 7 tahun ( darjah 1 la tue...) ingat lagi mase 1st day masuk darjah 1... most of my classmates mase tu nangis sebab kene tinggal ngan parent masing²... dalam hati aku "dieorang ni tak penah kena tinggal ke kat tadika dulu?? aku tak nangis pun..." hebat tak aku??? huhu...

3. after 5 years kat sekolah rendah, masuk form 1 plak pada tahun 1999... 1st secondry skool aku, Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Lela Segara a.k.a. skoloh marang je... name nak gempak... tapi dok 1 bulan je kat situ... then, masuk SHAMS...SHAMS tu ape?? korang pike la sendiri... haha *tiru ayat nabil jap..*

4. lepas 5 tahun dok bertapa kat sekolah menengah, dapat plak masuk matrik... mase dapat result spm, chuak gile seyh, sebab takot tak dapat matrik... last², alhamdulillah, dapat jugak aku masuk, walopon terpaksa berhijrah ke ceruk Kuala Pilah untuk setahun.. huh..

5. ni lagi sekali chuak... chuak sebab takut tak dapat masuk U... my parents really have high expectation on me mase tu... da la hampir semua abang² & akak² dapat masuk U, kalo tak dapat malu la aku... one day, i got a msg from my ex... "bi dapat kutkm, tapi ***** dapat uitm shah alam..herm.." and bcoz of dat, there is a full stop in our story... now, im happy in UTeM.. happy ke? hahaha...

"Long, skang tugas aku da selesai"
( ni kunun² aku cakap face 2 face ngan along plak..haha)
aku tak maw tag bloggers, tapi aku maw tag classmates cum housemate aku...
mengikut seniority, pokcik, baang, sarip, rijal, amir, mat joe, kamarul, liki, ikmal & iskandar...
dioerang memang takkan layan tag pun...saje je tag dieorng... haha...

2 tukang komen:

sayalah! said...

waaa, jahat takak tag aku...nak jawab nak jawab~ =(

suka hati said...

isk3 tag org y pasti tak dpt menjawab namenye MENIPU bro.hua3

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.