Friday, January 7, 2011

pulau yang kecik...

gambar-gambar yang korang akan tengok sampai keletihan kat bawah ni adalah hasil jalan-jalan derak-derak aku ke Singapura masa Krismas lepas. Well, Singapura je pun. orang JB hari-hari nampak Singapura kalau lalu kat Pantai Lido tu, ye dok? pergi pun naik bas saja. jadi jangan harap ada gambar Lapangan Terbang Changi nanti.

dari KL ke Singapura takde benda sangat. tidur bangun layan movie tidur. sedar-sedar kena turun bas untuk cop imigresen.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

pergi masa nak Krismas memang meriah woh. sana sini ramai orang. tak reti nak banding dengan kemeriahan kat KL sebab tak pernah dan tak boleh sambut pun. kalau dah ke sini, tak complete lah orang putih kata kalau tak ke Marina Sands Bay Resort tu. err.. tak pergi pun sebenarnya. tengok dari jauh jer. Singapore Flyer pun tengok dari jauh jugak.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

selepas sarapan pagi kat Kampung Gelam, (kat sini baru nampak ramai Melayu) sesi meronda shopping complex pulak. Saja je nak ushar minyak wangi, Rayban apa semua. dengar kata kat sini murah. tapi bila kira-kira convert-convert ke Ringgit Malaysia, takde lah murah pun. tak tahu lah kot-kot aku tak jumpa tempat murah.

agak-agak dah tengah hari baru gerak ke Vivo City. sampai kat stesen Sentosa Express, terpampang sudah benda alah tanda amaran ni. nasib baik sempat beli online, kalau tak memang susah nak dapat tiket masa black-out day ni. *black-out day adalah hari hujung minggu + cuti umum.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

sebenarnya agak rugi gi USS sekarang sebab ada beberapa game yang belum dibuka. nanti bila Battlestar Galactica Cylon, Battlestar Galactica Human dan Transformers punya roller coaster dah siap nanti, boleh datang lagi. wuhuu!

notakaki : gua jumpa betul-betul punya Betty Boob beb. gambar takleh tunjuk. bahaya. >:)

10 tukang komen:

sharamli said...

tak singgah utm p0ng!

Masy said...

masa nk gi lg skali tu, baiklah membawa skali akan geng2 memuah. mesti naisssss

rAmiZa.mY said...

fain da pegi.
huh

HEMY said...

jom gi ramai2

Diloz said...

gila stylo gambar kau sekarang.
jom outing sama nanti.

:)

bukankosong said...

nnti aku nk gi sana...yess!!!.....

k.e.r.i. said...

sharamli ~
ada apa kat UTM?

Masy ~
boleh. poket sendiri yer.

ramiza.my ~
fain saya dah pergi.
lalala

HEMY ~
bawak sekampung pun takpe heh.

Diloz ~
practice makes perfect orang putih kata. haha.

bukankosong ~
tahniah!

eqbalzack said...

keri, nape tak tegur/hon hari tu...
dah betul tu..kereta abg eq...

::: ReActivate ::: said...

::: bro cantiknyer gambaaaarrrr! terkesima sejenak saya melihatnya. jeles seeehh.. cantiknyer sbb lain drpd yg lain. angle frame yg bro amik menarik perhatian saya.. saya sukee teknik mcm nih. saya sukee gak close shot yg bro buat mcm tang cup uss tuh. begitu gak dgn kaler2nya. lawaaa.. editing gambar pon menarik esp. di mrt station & kg glam. shot malam berlatarkan singapore city superrrbbb! nih baru 1st time dpt tgk gambar marina sands bay rst tuh yg diambil oleh kenalan blogger saya.

::: kat uss, bro tak captured sekitar section the mummies & waterworld ker bro? mmg benar byk game tak dibuka public lagi. tunggu middle & end of this year kot baru siap. lagipon kalo hujan, kbykan outdoor game terpaksa ditutup sementara. lebih2 lagi rain season skrg. anyway gambar pokok ada candies tuh nice ler [huhuhu]..

k.e.r.i. said...

eqbalzack ~
tak sempat. drive laju sangat.

ReActivate ~
huhu. tengkiu bro.
(tak terbalas komen)

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.