Friday, February 22, 2008

bbq 3 bitd @ pantai puteri...

ni first time kelas 3 bitd wat jamuan ramai2 ( seingat2 aku la..)
sebelom ni da ade, tapi juz dak2 laki je la..
kali ni grand nya jamuan, siap ajak p.a lagi..
da name pun majlis bersama p.a..
memang la p.a kami ade...

p.a group 2 : cik mas aina

kami wat jamuan ni kat pantai puteri...
dulu name dia pantai kundur..(pada sape yang tak tahu la..)
majority datang ngan bas...bas bertolak dr cubic kol 3 kot..
aku, arcmal, yani ngan azi datang ngan keta...( actually,arcmal is not our classmate...huhu)
sebab aku nak p amek baju kelas yang aku tempah kat mc..
ikmal datang ngan sarip..
baang datang ngan motor sebab ade match bola kat kem terendak..
orang yang sampai awal ngan bas , setup tempat dulu...
pastu baru kumpul ramai2...

aku ngan gurls kelas aku...huhu...

dak2 laki kelas aku...
baju kuning kat belakang tu, liki nama dia...
(belakang) iskandar, ikmal
(tengah) aku, sarip, amir
(depan) pakcik, rijal
(tiada dalam gambar) baang, kamarul

bila semua da sampai (kecuali baang), kami start program #1, sukaneka..
kami main ikut group kecik..
satu group 7 orang..
sampai2 je aku dapat group sekali ngan ina, fida, eeka, aisyah, sarah & pakcik...
siap wat cheer lagi tu..
ntah pape je..
semua nak guna word "fighting !!!"..haha...
lawak betol la dak2 kelas aku ni...

acara 1st : tiup belon sampai pecah

mula2, kami 5 kumpulan stand by tepi pantai untuk acara 1st...
mula2 kene tiup belon sampai pecah pastu berlari ke laut untuk amek air..
air tu amek ngan span then masuk dlm botol...
pakcik ngan selamber dia, isi air dalam kasut..(idea aku..haha)
haha...lawak betol..
pastu, untuk 2nd acara, kami kene makan nanas ngan mulut (memang la ngan mulut dol)..
maksud aku, tak boleh guna tangan..nanas tu terus ke mulut...
tinggi giler dak2 ajk (sop, ain, kak ummu, nad) ni gantung nanas tu...
ketiga, dak2 pompuan dari setiap group kene tutup mata, then boys akan lead...
nasib baik takde yang langgar pokok..
fyi, pantai tu banyak pokok..
last acara, semua ahli kumpulan kene wat limbo..
limbo = jalan ke depan sambil bongkok ke belakang...
group yang menang sukaneka tu boleh denda group yang kalah..
sukaneka ni group sarip& kamarul (aku x ingat gurlz dlm group dieorang) yang kalah..
dak2 group nas bagi denda ntah pape la...(sebab group dia menang)
denda dia, semua ahli group yang kalah kene amek tepung, then letak kat pipi sendiri..pastu kene keliling pokok, pastu tanya pokok "pokok, aku cantik tak??"..haha..
ni semua rancangan jahat nas...haha...
pas denda, kami mandi laut!!!!
time ni la besh..
tapi x semua yang mandi...
juz aku, pakcik (sampai2 je da terus mandi da orang tua ni..), amir, kak shah, marsilla, nas, ina, ika & dayang...
aku ngan dayang termandi sebab kak shah n da geng yang simbah air mase kami nak snap gambau..
asalnya taknak mandi sebab aku tak bawak suar spare...
gile, mane nak cekau suar kalo da basah suar tu..
nasib la aku ade bawak kain pelikat, pas baang sampai baru pinjam suar dia...

(berdiri) ina, marsilla, aku,
(dalam air) ika, nas, kak shah, pakcik

azan berkumandang baru kami naik..
yang tak mandi, tengah bertungkus lumus nak wat bara api untuk bbq...
time ni si arcmal yang kebosanan menolong dieorang...
walopon macam tu, tetap mahu menolong..
hehe...

ayam2 bbq dijaga & dipantau oleh arcmal..nampak tak kaki dia tu..hehe...

pas mandi, terus g semayang maghrib kat masjid dekat2 situ...
lepas semayang, ade bacaan yasin untuk arwah azimah..(dak kelas yang meninggal sebab accident bas depan jusco...)
after dat, baru la start panggang ayam..
( orang pompuan yg keuzuran + sorang laki yang wat2 uzur da start bbq mase kami solat lagi la )...
lame gila nak tunggu semua ayam masak..
time ni la cik mas ngan cik ida amek tahu psl student2 dieorang...
(caring betol..)

cik mas & me

pas ayam da masak semua, kami wat aktiviti ke 3..
tukau2 hadiah sesama sendiri..
haha...
time ni kami wat bulatan ramai2, then sorang2 g tengah2 untuk kasi hadiah...
nasib la sape dapat hadiah aku..
haha..
cikai je aku beli...
aku pun dapat yang biase2 nya jer..haha..padan muka...
(time ni perot da lapau gila)..
pas abis kasi hadiah baru makan...
ingatkan besh sangat nasik nya...
cam nak basi je aku rase..
satu suap je makan, pastu da tak sanggup da..
aku banyak makan sosej je..
ayam pun setengah ketul je aku makan...
pas abis makan, kami pun balik..(kol 12 baru bertolak balik)
overall, memang besh bbq ni...
pic pun banyak je aku snap...
huhu...
len kali kita wat bbq lagi ye kawan2 !!!

~~ thanx to arcmal for ur transport & tolong setup api untuk bbq !!

arcmal

7 tukang komen:

sHe pHa ~ sYiFa said...

wah...bestnya BITD dh wat BBQ...
BITM pun dah...
BITC pun dah...
BITS ntah bilenya...
hihihi...

Fendy said...

oo.. itulah rupanya arcmal yg slalu mengarut 2 yea...

arcmal a.k.a アルクマル said...

aku pon ko tak kenal kerk fendy.....ishk2.....sian tul......keri apsal skit jerk citerr psl aku nih.....huhuhuhuhuhuh

a.r.i.e. said...

mesti BITS punya jamuan grand gile..

nanti la mal..
aku buat satu post khas untuk ko..
hakhakhak...

~ d i l l a ~ said...

ahahaha~
men tiup belOn smpai pecah gak...
kuikuikuii..

;)

bes2..rsa cam nk wat lg..tp penat.. ehe

razifmustapha said...

aku pnya bbq? mcm mana? aku mana ada kelas mate dowh. Merempat dari kelas ke kelas je.sian

a.r.i.e. said...

sian betol ko ajip..
tak ingat plak nak ajak ko malam tu..
ko pun penah masuk kelas kiteorang kan..
huhu..

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.