Wednesday, July 25, 2012

Wordless Wednesday: nekbat (bukan nama seorang nenek)


7 tukang komen:

Masy said...

nekbat = nenek yg hebat

Erina Asmawani said...

macam twiggies je..dalam dia ada inti apa?

bukankosong said...

yess nekbat

tp kalau version kelantan punyer warna pink

speedrider said...

nekbat = nenek overdose ubat
nekbat = nenek bertaubat
nekbat = nenek hebat
nekbat = nenek lambat
nekbat = nenek batman

Zara AB said...

baru tau kewujudan 'nekbat' ni bile a colleagues of mine bawak balik dari kelantan and pass around among colleagues jugak. Fascinated terus tanya tue benda aper. Puas derang explain. Hahaha.

MR Penyubiru said...

haha..orang ganu kalau tak kenal kueh ni bukan org ganu namanya..hehe..

tapi aku tak suka kueh ni..diabetes..hehe

k.e.r.i. said...

Masy ~
logik jugak nama tu.

Erina Asmawani ~
takde inti dalam tu.

bukankosong ~
hok kelate kawe dok tra makey lagi.

speedrider ~
lagi lagi biar cukup sampai 100.

Zara AB ~
orang luar memang ramai tak tahu pasal kuih ni.
U tahu kira rare ni. haha.

MR penyubiru ~
sedak boh kueh ni.
tapi ambe dok lah letok 1nekbat 1sudugula.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0 - edited by k.e.r.i.